Подаряването на подаръци по Коледа е сравнително нова традиция, благодарение

...
Подаряването на подаръци по Коледа е сравнително нова традиция, благодарение
Коментари Харесай

4 невероятни коледни подаръци от историята

Подаряването на дарове по Коледа е относително нова традиция, с помощта на викторианците, които я създали известна през 1840-те години. И даже тогава хората се възползвали от опцията да доведат подаръците до всевъзможни крайности. Ако в днешно време, това че звездите си подаряват едни на други водопади и яхти, ви наподобява необичайно, вижте идващите хрумвания и може и на вас да ви пристигна вдъхновението за идната Коледа.

1. Арфата на Дали

Музикалните принадлежности не са измежду най-смелите коледни дарове, само че когато сюрреалистът Салвадор Дали е намесен нещата стоят по друг метод! Дали бил очевиден и огромен почитател на комедийните филми на братя Маркс. Той даже описал актьора на пантомима и арфист Харпо Маркс като един от „ тримата велики сюрреалисти “, дружно със Сесил Б. Демил и Уолт Дисни.

Harpo Marx died 28 September 1964. Here he is with Salvador Dali who created and sent him a harp with barbed wire strings and spoons, knives and forks all over it. It is rumoured that Dali's harp was ultimately put out with the trash! It would surely now be worth millions!
— Mike Haskins (@MikeHaskins11)
Когато се срещнали през 1936 година, се оказало, че Харпо също е огромен почитател на работата на Дали и двамата бързо станали другари. Същата година на Коледа Салвадор изпратил на Харпо арфа в цялостен размер, несъмнено с нещо от него. Пристигнала увита в целофан с лъжички вместо копчета за конфигурация, принадлежности залепени по цялата рамка и струни от бодлива тел.

Възхитен от подаръка си, Харпо не губил време и изпратил назад фотография, на която се преструва, че свири на арфата с превързани пръсти. Два месеца по-късно Дали отпътувал до Америка по покана на Харпо, с цел да го скицира с арфата и омар на главата му, естествено.

2. Голите тела на кралица Виктория

Романтичните и рисковани дарове обменяни сред кралица Виктория и принц Албърт са добре документирани. Разкошните картини и портрети от персонално естество, поръчвани от кралица Виктория, включвали творби на художници като Уилям Дайс за дома им Osborne House. „ Флоринда “ на Франц Ксавер Винтерхалтер, изобразява еротична група полуоблечени дами и към момента виси против тогавашното писалище на Виктория и Алберт.

No doubt Prince Albert was the great love of Queen Victoria's life
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР