Подаръците, които бяха спрени на границата със Сърбия, все пак

...
Подаръците, които бяха спрени на границата със Сърбия, все пак
Коментари Харесай

Задържаните на границата подаръци ще са при босилеградските деца в понеделник

Подаръците, които бяха спрени на границата със Сърбия, въпреки всичко ще дойдат при децата от Босилеград. Пакетите ще бъдат раздадени на малчуганите през идния понеделник. Всичко това стана допустимо след медийните реакции в България, откакто българският министър председател Бойко Борисов е приказвал със сръбската си колежка Ана Брънабич, след оказаното подпомагане от българското Посолство в Белград, след идването на консул Илия Бонджолов от Ниш на ГПП „ Рибарци – Олтоманци “ и след двудневно разкарване на микробуса на Столична община с Главен специалист Ирина Михайлова от София до Босилеград, написа " Глас-Пресс ".
След всички тези трудности, митническите формалности най-сетне бяха уредени, коледните дарове и календарите на КИЦ „ Босилеград “ минаха границата. Припомняме, че 180-те броя коледни пакетчета, които са предопределени за босилеградските малчугани, през вчерашния ден бяха върнати от ГПП „ Рибарци”. В понеделник подаръците ще бъдат раздадени на децата, а календарите – на жителите на Босилеград. Така следващата неприятна преживелица, след двудневно разиграване, от страна на сръбските митнически управляващи, завърши.

И все пак, не можем да не сложим въпроса, кому беше нужно всичко това? Дали вафлите са по-опасни от нечистата Тлъминска река, дали това отношение е демонстрация на почитание към Столична община и КИЦ „ Босилеград “, дали това ще укрепи доверието и положителните сръбско-български връзки и дали ще форсира участието на Сърбия в Европейски Съюз, към което тя сякаш се стреми?
Крайно време е сръбските държавни чиновници да хармонизират законите и държанието си с европейските правила, а не със всеки съответен случай да занимаваме президентите и министър председателите на двете страни, написа още " Глас-Пресс ". Свободното придвижване на хора, артикули, хрумвания, капитали, услуги просвета и спорт е основополагащ принцип на модерна Европа. Всичко останало са смешни и жалки опити да се окаже напън и да се показва мощ и да се сплашват хората.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР