Подаръкът е емоция и трудно се разделяме с нея, но

...
Подаръкът е емоция и трудно се разделяме с нея, но
Коментари Харесай

Ново поскъпване на пластмасовите кутии за храна от 1-и януари

" Подаръкът е страст и мъчно се разделяме с нея, само че има хора, които вземат решение да опитат да върнат или заменят това, което им е харизано. Стоките, които са закупени онлайн, могат да бъдат върнати до 14 дни, само че доста онлайн магазини дават и по-дълъг период, по тази причина би трябвало да проверим. Това сподели създателят на онлайн платформата " Ние, потребителите " Габриела Руменова в утринния блок на телевизия.

Физическите магазини не са задължени със закон да одобряват назад към този момент продадени артикули, в случай че те самите не са се задължили, като добра процедура, като са поели ангажимент към своите клиенти преди сключването на договорката. Ако са го създали, са длъжни да изпълнят обещанието си, защото в противоположен случай би било нелоялна процедура, изясни Руменова.

И в двата случая обаче ще бъде належащо да предоставим документ или доказателства, че дадената стока е закупена тъкмо от този търговец. „ Възниква въпросът по какъв начин да желаяме касовата записка от индивида, който ни е поднесъл подаръка. В Испания, да вземем за пример, може да бъде публикуван платежен документ, на който не попада цената и той се слага при подаръка. Така, в случай че получателят реши да го върне или размени, има опция да го направи, без безусловно да разбере какъв брой е коствал продуктът. “, уточни тя.

Руменова уточни, че след приемането на инструкция и имплементирането и в националните законодателства такива практики към този момент са наложени в редица страни по света, освен европейски. „ В България няма такава процедура няма. Съгласно влязлата в действие от началото на тази година разпоредба, с която тази инструкция бе транспонирана в нашето законодателство, всички кутийки костват по 20 ст. Така стигаме до въпроса желаеме ли действително да ограничим използването на някои нездравословни пластмаси и не е ли нелоялна процедура да се задължават потребителите да купуват тези кутии, макар че директивата планува търговците да обезпечат налични за потребителите други възможности. “, сподели още тя. И даде образец с Италия, където след декрет на президента се стига до промени в народен закон, които разрешават на клиентите да употребяват личните си контейнери.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР