Подалият сигнала, станал причина за разследването срещу шефа на Хидрострой,

...
Подалият сигнала, станал причина за разследването срещу шефа на Хидрострой,
Коментари Харесай

Сигналът срещу Велико Желев е подаден от уволнен от фирмата му ВДХ

Подалият сигнала, станал причина за следствието против шефа на " Хидрострой ", е бил шеф с сектор " Строителство " във компанията на Велико Желев " ВДХ " АД.  Между страните е било реализирано съгласие за напускането на служителя по взаимно единодушие, считано от 6 февруари 2023 година След направена вътрешнофирмена инспекция са били открити длъжностни нарушавания, свързани с финансово облагодетелстване на служителя за сметка на работодателя. От служителя са поискани писмени пояснения, които той е дал на 24 февруари 2023 година Това се показва в позиция на " ВДХ " за ареста на Желев и обвиняването против него за изнудване.

Заради откритите нарушавания управлението на сдружението взело решение трудовото правно отношение със служителя да не бъде прекъснато по взаимно единодушие, а той да бъде уволнен дисциплинарно.

На 27 февруари 2023 година е бил импортиран сигнал до Софийска градска прокуратура под номер 8124/23, в който от " ВДХ " като шеф са разказани откритите нарушавания и е показана готовността на компанията да даде спомагателна информация за потребностите на възможното следствие.
 Демерджиев пита прокуратурата има ли връзка следствието против Велико Желев с
Демерджиев пита прокуратурата има ли връзка следствието против Велико Желев с " Хемус "

Сега няма недосегаеми, увери вътрешният министър

" Изключително сме сюрпризирани от внушенията в медиите за обвинявания свързани с насила, побой, документи с погрешно наличие и изнудване - понятия, които изрично опонират на нашите правила на държание и морал ", декларират от дръжеството.

Припомняме, че Велико Желев , а през днешния ден му беше повдигнато. Той е някогашен началник на АПИ по време на държавното управление на Национална движение „Симеон Втори" и Движение за права и свободи , сега е притежател на редица строителни компании, най-голямата от които е " Хидрострой ", дълги години и изключително по време на държавните управления на ГЕРБ, печелила едни от огромните планове, откакто през 2016 година закупи свързваната с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски " Водстрой 98 ", която преименува на ВДХ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР