Подалата вчера оставка като зам.-директор на фонд Земеделие Иванка Багдатова

...
Подалата вчера оставка като зам.-директор на фонд Земеделие Иванка Багдатова
Коментари Харесай

Подалата оставка Багдатова е дала обяснения пред министъра за къщата за гости

Подалата през вчерашния ден оставка като зам.-директор на фонд " Земеделие " Иванка Багдатова - Мицова е дала на министъра на земеделието Румен Порожанов пояснения откакто стана известно, че неин телефонен номер е служил за връзка с къща за посетители в село Юндола. Това заяви Порожанов в изявление за " Дарик ".

" Тя изрично декларира, че няма нищо общо с къщата и е съдействала да се направи уебсайт. И по някаква причина е оставила своя телефон ", сподели Порожанов. Той добави, че съществуването на телефонния й номер в уеб страницата е притеснително и би трябвало да се направи инспекция дали има съпричастност към тази къща " поради печалния опит с друга къща за посетители, която бе дебатирана ". Така министърът направи връзка с проблема с подалия оставка зам.-министър на стопанската система Александър Манолев, който прокуратурата упрекна за увреждане на финансовите ползи на Европейски Съюз посредством мним план за къща за посетители, употребена за персонални потребности. Случаят с Багдатова обаче сочи към различен вид връзки сред притежател и представител на властта.

Порожанов опита да омаловажи проблема с къщата в Юндола като разясни пред " Дарик ", че планът е утвърден и контрактуван през 2010 година, когато Багдатова - Мицова е била редови специалист. Одобрената дотация е 283 хиляди лева, и " не е тавана ", акцентира министърът и добави, че тя била даже понижена с 3 хиляди лева През 2011 година е осъществено заплащането, къщата е тествана през 2012 година, когато е работела по предопределение, а от 2015 година е снета от наблюдаване.

Порожанов, който е изпълнителен шеф на фонд " Земеделие " сред март 2011 година и август 2013 година, а по-късно - сред ноември 2014 година и февруари 2017 година, сподели в отговор на въпрос, че не се тормози дали ще му бъде поискана оставката и че си прави работата както би трябвало. Той отхвърли изказвания, че по същата стратегия са финансирани покупки на кемпери и каравани като добави, че са плащани коли, само че до избрана сума.

По-рано през днешния ден пред Нова телевизия притежателите на къщата за посетители в Юндола споделиха, че познават едва Багдатова - Мицова около свекърва й, която има парцел в селото. Собственик на къща " Тара " е Емине Местан, а брачният партньор й Мехмед Местан е кмет на селото.

В фамилията на Багдатова - Мицова не поддържат отдръпването й. " Ядосвам се, че е подала оставка, тъй като това е безусловно глупава позиция ", съобщи пред Нова телевизия Николай Мизов – свекър на някогашния зам.-изпълнителен шеф. " Ако не беше подала оставка, да я бяха уволнили, щеше да се върне на бял кон един ден " предвижда той..

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (181)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР