Подадох сигнал в полицията, направи се разследване и се оказа,

...
Подадох сигнал в полицията, направи се разследване и се оказа,
Коментари Харесай

Собственикът на Биволъ: Лидер на партия и прокурор поръчаха да ме убият

Подадох сигнал в полицията, направи се следствие и се оказа, че гарант на поръчката за нападение или против здравето, или против живота ми е прокурор, който е на високопоставена позиция в правосъдната власт. Това го откриха служителите на реда, т.е. посредством техни способи и средства, специфични разследващи средства и по този начин нататък, се оказа, че поръчителят е прокурор.

Това сподели притежателят на уеб страницата " Биволъ " Асен Йорданов пред Телевизия 7/8. Той е брат на скандалния притежател на pik.bg - Недялко Недялков, а татко му е поетът Недялко Йорданов. С брат си, по обясними аргументи не е в най-топли връзки.

Преживявал съм опит за ликвидиране, опит за нападение, и правосъдни каузи, и закани, всичко това през цялата си журналистическа процедура. Рязали са ми гумите на колата и когато съм карал със 140 км на автомагистралата, ми се пукала нарязана гума. Срещу мен е имало и набези, не се самоизтъквам, само че с тази процедура, това не е добра препоръка за страната изобщо и може би е една от повода да сме сега на 112-то място по независимост на словото, сподели още той.

Срещу мен имаше и нападение с опит за ликвидиране и тогава се оказа, че гарант е водач на българска партия. Относно първия случай с прокурора, тогава той стигна до тогавашния основен прокурор Борис Велчев. Имаше дисциплинарки, имаше предложение за преустановяване на пълномощията му във Висшия правосъден съвет, само че след лобирали за него, Висшия правосъден съвет не го в профил. Относно водача на политическата партия, който ме поръча, по този начин или другояче производството, което се водеше от прокуратурата по член 115 от Наказателен кодекс, не можа да събере задоволително доказателства, тъй че да го изправи пред съда, сподели още Асен Йорданов.

Той посочи, че поушенията против него са се случили по време на ръководството на тройната коалиция - Движение за права и свободи, Национална движение „Симеон Втори" и Българска социалистическа партия.

До момента в никакъв случай не съм научавал, когато се е подготвяло нещо съществено, като покушения против мен. Единия път единствено съумях да схвана, защото бях взел специфични ограничения за сигурност и в действителност засякох поръчковата бригада първи, преди те да виждат мен. Тогава, откакто съумях да ги засека, те се изнесоха от мястото, където трябваше да бъда причакан, добави Йорданов.

Имало е закани против мои сътрудници. Преди време си припомням една от изключително бруталните закани беше против моята колежка Мария Николаева, с която бяхме създали поредност от следствия за покушенията против природата, по-специално бетонирането на Южното Черноморие и парк Странджа. Тогава в редакцията на вестник " Политика ", където аз работех преди Делян Пеевски да ги изкупи тези вестници, нахлуха мутри и викнаха Мария Николаева. Заплашиха я в самата редакция и я удряха по главата с вестник " Политика ", на който имаше щемпел на Народното събрание, т.е. че е безвъзмезден абонамент на някой от депутатите. Казаха й, че с това красиво лице, би трябвало да внимава какво написа, тъй като някой ден може на улицата инцидентно някой по този начин да я залее с киселина. Тя доста тежко го претърпява, тогава получи сериозен стрес. Между другото Мария умря, тя умря напълно млада преди няколко месеца предходната година. Бог да я елементарни, тези неща й се отразиха на здравето, тъй че те не остават без последици за публицистите, разкри още журналистът.

Относно други покушения, ами аз бяха написал публикация, когато имаше нападение против сътрудника Огнян Стефанов. Тогава той едвам оцеля, бяха го инвалидизирали за дълго време и аз тогава написах един доста изострен материал, че в действителност посягане против Огнян Стефанов е посягане против цялото общество. Разбира се, и поръчителите, и причинителите против този жесток акт останаха неразкрити и ненаказани също. Както и тези мутри, които ние ги идентифицирахме, които нахлуха в редакцията на вестника, по този начин или наче те в никакъв случай не бяха подведени под правосъдна отговорност, добави Йорданов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР