Подадените заявления за отпускане на целева помощ за отопление през

...
Подадените заявления за отпускане на целева помощ за отопление през
Коментари Харесай

Почти 16 000 човека са поискали помощи за отопление в област Враца

Подадените заявки за разпределяне на целева помощ за отопление през зимата до момента са общо 15 725 за област Враца, оповестиха от Регионалната дирекция "Социално подкрепяне " /РДСП/.
Одобрени са повече от 11 000, а по 3360 заявки е изработен отвод. Останалите заявки се обработват от обществените служащи, прецизират от РДСП. Близо половината от всички направени отводи - 1122, са от дирекцията "Социално подкрепяне " в Бяла Слатина. В тази дирекция, която обгръща общините Бяла Слатина и Борован, са подадени и максимален брой заявки за разпределяне на целеви помощи - 4767. Това е с съвсем 100 заявки повече от подадените в най-голямата по територия и население дирекция във Враца, която обгръща и община Криводол /общо 4681 заявления/. Най-малко са поискали топлинни помощи в общините Козлодуй и Хайредин - общо 1830 заявки са подадени в дирекцията "Социално подкрепяне " в атомния град.
Повечето от декларираните помощи в региона са за отопление на дърва и въглища, доста по-малко са за отопление на електричество, газ или централно парно отопление.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР