Подадена ръка от непознат в градския транспорт - едно наглед

...
Подадена ръка от непознат в градския транспорт - едно наглед
Коментари Харесай

Стартира Пловдив - град на доброто, ученици тръгват по Гла...

Подадена ръка от чужд в градския превоз - едно привидно просто нещо, само че в това време толкоз значително, се оказва причина за пловдивчани да се включат в „ Пловдив – град на положителното “ през пандемичната 2020г. Това изясни ученикът Николай Лазаров, от Професионалната гимназия по хранителна техника и технологии, на прага на 10-то юбилейно издание на акцията.



Лазаров за втора поредна година поддържа самодейността. Той изрази очакванията си, тази година положителните образци да валят и журито да бъде затруднено оптимално в избора си. По думите на съученичката му Гергана Миланова всеки човек е добър самичък по себе си, само че има такива, които блестят като кристали измежду другите.


Ученици от 8 до 10 клас към този момент потеглиха по Главната на Пловдив, с цел да разпространяват акцията и да приканят хората, да се включат в нея. Други 4 възпитаници пък ще прекарат деня пред стълбите на Каменица, където всеки пловдивчанин ще има опция да номинира индивида, който съгласно него заслужава да бъде отличен поради положителните си каузи. Номинациите ще се събират до 15 юни , като от сряда те ще могат да бъдат подавани единствено по електронен метод на формалния на акцията.



Първата отличена от жителите беше доктор Росица Бръшкова. В мотивацията си пловдивчанинът написа “защото по време на пандемията беше най-смелият доктор, който не отхвърли обзор на нито един пациент “. Веднага след нея се подреди и Недка Василева – Петрова, която е шеф на КСУДС - Пловдив.


По време на миналогодишната акция пловдивчани предложиха над 600 свои съграждани, като нарастването е съвсем двойно по отношение на предишни акции. За това е съдействала както онлайн платформата, по този начин и пандемията, по време на която хората все по-често започнаха да обръщат внимание на добрината. " Радвам се, че тази самодейност продължава толкоз години и буди все по-голям интерес у пловдивчани. В тези тежки години на пандемия, съпричастността и грижата към хората, изпаднали в неволя, доби друго по-високо измерение “, означи зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков.


Журито на състезанието е петчленно- Йорданка Петкова, проф. Юрий Анастасов, инж. Людмила Ганчева, Ренета Венева и Чавдар Каришев. То ще би трябвало да отличи най-хубавите измежду номинираните в четири категории - " Градско развиване ", " Образователна активност ", " Социална активност " и " Добротворчество ".

„ Пловдив – град на положителното “ се организира се под патронажа на кмета Здравко Димитров и в партньорство с Национален алианс на хора с редки заболявания, БНР – Пловдив, Българска национална телевизия – Пловдив и Професионална гимназия по хранителни технологии и техника /ПГХТТ/.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР