Подадена е петиция в ЕП, за да се приеме законодателсто

...
Подадена е петиция в ЕП, за да се приеме законодателсто
Коментари Харесай

Манолова: Ще настоявам за нова директива за уеднаквяване на храните в ЕС

Подадена е петиция в Екологичен потенциал, с цел да се одобри законодателсто и да има идентични стандарти при храните. Това сподели Мая Манолова преди срещата в Братислава, отдадена на двойните стандарти при храните в Европейски Съюз.

 Мая Манолова, омбудсман: Ще упорствам за нова Европейска инструкция за производството и търговяия на храни, която да не разрешава предлагането на храни от един и същи бранд с друго качество и в случай че не се случи ще стартира референдум с 1 милион подписа от няколко европейски страни, с цел да се отбрани това право за уеднаквяване на качеството на храните. Защото става дума за облаги на трансграничните компании по отношение на двойните стандарти при храните, тъй като цените у нас и на Запад са идентични, а при нас става дума за храни с по-евтини съставки. Това би трябвало да спре.

Мая Манолова разяснява и битката си за това жители да не бъдат съдени, без да знаят.
Мая Манолова, омбудсман: До момента има две значими решения, подобрихме призоваването и се основават гаранции за преустановяване на съдене, без да знаеш. Ще се завърши със залепване на бележки на адрес, ще може и да се заплати това, което дължиш, в границите на производството. След като си известен какъв брой дължиш, ще може да го изплатиш в границите на процеса, без да са се стига до частен правосъден реализатор. Например в случай че става дума за 50 лв..
Тя открои, че се търси баланс:
Мая Манолова, омбудсман: Търсим баланс, при дълъг правосъден развой и банката не може да си събере дълга. Трябва да се намерения и за ниските цени при ипотекиране, тъй като се продават на минимални цени, а длъжниците остават такива до края на живота си. Трябва да се намерения и какъв брой сметки ще се запорират при дребен дълг. Случва се съществено разискване, включи се и Камарата на частните правосъдните реализатори. Правната комисия тази нощ ще завърши с Гражданския процесуален кодекс и другата седмица до вторник ще се одобряват измененията.
За огромните длъжници се намира повече консенсус в сравнение с за дребните, разяснява омбудсманът и добави, че бързането при приемане на промени в комплициран процесуален закон може да докара до неточности.
Мая Манолова, омбудсман: Когато се одобряват текстове, без време за обсъждане, доста е допустимо да се пробутат лобистки оферти. Няма да нося отговорност за всички спомагателни текстове, аз заставам зад моите 6 предложение, само че при неволни и волни неточности при приемане на текстовете не мога да поемам отговорност.
Относно невъзможността на доста служащи да си получат парите при оповестяване на неплатежоспособност на предприятието, където работят Манолова означи, че в случай че няма кой да се заеме, тя ще би трябвало да заведе правосъден развой, с цел да ги отбрани.
Мая Манолова, омбудсман: Никой не желае да се нагърби да стартира произвеждане, с цел да отбрани служащите да получат парите си, в случай че и Национална агенция за приходите се откаже, ще би трябвало аз да се нагърбя с това, макар че не е работа на омбудсамана. Просто служащите би трябвало да бъдат предпазени от някакъв орган, с цел да получат парите си от фонд, в случай че компанията е оповестила неплатежоспособност. Има късмет да получат парите си при оповестяване на неплатежоспособност на предприятието, до 6 заплати ще могат да получат. 250 милиона лв. са събрани от работодателите в този фонд, основани са да поддържат хората, когато работодателите им банкрутират, не за сметка на Държавния бюджет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР