Под звуците на хитовото парче Заедно“ в изпълнение на прекрасното

...
Под звуците на хитовото парче Заедно“ в изпълнение на прекрасното
Коментари Харесай

Университетът по хранителни технологии откри учебната година

Под звуците на хитовото парче „ Заедно “ в осъществяване на прелестното трио - Орлин Павлов, Любо Киров и Графа, Университетът по хранителни технологии в Пловдив даде старт на академичната образователна 2023/2024 година. В програмата на откриването се включиха и танцьорите от отбор „ Пълдин “, които са тясно свързани с академичната общественост на УХТ и постоянно споделят тържествените и радостни събития и мигове с преподаватели и студенти.

В приветствието си ректорът проф. Пламен Моллов се обърна към първокурсниците: „ За мен, като ваш ректор, и за всеки един учител, с който ще се срещнете, е въпрос на житейска задача всички ние дружно да ви подготвим вас, идващото потомство откриватели, откриватели, мениджъри, бъдещи преподаватели, министри и най-много водачи със самочувствие и фантазии, поради които си заслужават всичките старания. “

През тази година УХТ празнува своята 70-та годишнина, на която са отдадени редица събития, както и днешното тържествено разкриване. Самочувствието на висшето учебно заведение като учебен водач в областта на питателните технологии се дължи на атрактивните специалности, комбиниране на дългогодишни обичаи, креативност и нововъведение и високото равнище на тяхното преподаване, съобщи проф. Моллов. Затова главно преимущество за завършващите е сполучливата реализация на пазара на труда.

Сред гостите на тържеството бяха Н. Пр. Джузепина Дзара, дипломат на Италия у нас и Доктор хонорис идея на УХТ, почетните консули на Италия в Пловдив Джузепе Ди Франческо и на Германия тук доктор Мариана Чолакова, представители на локалната държавна и общинска власт, ректори на пловдивските висши учебни заведения, някогашни ректори на УХТ, шефове на професионални гимназии, членове на Съвета на настоятелите на университета, представители на бизнеса.

В приветствието си Н. Пр. Дзара на български език съобщи, че за България също като в Италия хранителният и софтуерният браншове са доста значими. Предстои ви дълго и богато пътешестване, което от вас зависи да бъде сполучливо за вас и за вашата страна, обърна се почетният лекар към първокурсниците.

Проф. Моллов удостои за изключителни заслуги в развиването и одобряването на Университета по хранителни технологии и издигане престижа на научната общественост в България проф. Георги Вълчев, ректор на УХТ 2003 - 2011 година и го удостои със статуетката „ Плодотворие “ на надарения ваятел Цвятко Сиромашки.  

На откриването за първи път бе връчена и учредената от компания „ Домейн Бойар Интернешънъл “ стипендия на името на изтъкнатия български енолог Димитър Панов. Изпълнителният шеф Евгени Харамлийски поздрави първокурсниците за избора им да стартират своята професионална кариера от УХТ. Бизнесът има потребност от вас, чакаме ви с неспокойствие, обърна се към студентите. Стипендията бе връчена на Роси Димитрова, 4 курс в „ Технология на виното и пивото “. Тя е приключила с най-голям триумф предходната образователна година.

Ректорът даде книжките на четирима студенти, признати с оптимален бал. Днес ние сме горди, че ставаме част от една многогодишна традиция на основаване и създаване на експерти в хранителната и туристическата промишленост, съобщи една от тях.- Днес ще прекрачим вратите и решително ще заемем местата си, тъй като знаем, че сме на вярното място – Университета по хранителни технологии. “ Пея Карова показа, че избрала да учи „ Биотехнологии “ в УХТ, тъй като желае да направи научна кариера. Все отново прабаба ми и прародител ми са били професори в региона на питателните технологии и земеделието, сподели тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР