Под знака на изненадващи блокади и граждански акции започна 40тия

...
Под знака на изненадващи блокади и граждански акции започна 40тия
Коментари Харесай

/на живо/ Ден 40: Блокадите дебнат отвсякъде

Под знака на изненадващи блокади и цивилен акции стартира 40тия ден на антиправителствените митинги в страната. Тази заран протестиращи блокираха формалния вход на Министерството на правораздаването на ул. ”Славянска ” и за малко съумяха да влязат в постройката и да барикадират вратите с бидони с вода.
Очаква се през днешния ден да повдигнат още един палатков лагер в столицата - Синдикатът на медицинските експерти разгласи, че ще разпъне палатков лагер пред Министерството на здравеопазването

Междувременно през днешния ден стана ясно, че идните дни ще бъде проведен народен митинг. Той ще бъде съгласуван от структурите на митинга, които са ситуирани в 36 български града.

Хронологията на днешния ден следим онлайн.

Гореща остава ситуацията освен в столицата, само че и в цялата страна. Протестиращи излизат по улиците на няколко регионални града. Основните им претенции са за оставката на кабинета и на основния прокурор Иван Гешев.

Напрегнато бе в седмицата, в която от ръководещите организираха националната си конференция. По време на събитието в София Тех Парк се стигна до конфликти. Имаше принуждение и над публицисти.

По време на конференцията министър председателят Борисов съобщи, че ще беседва с съдружните си сътрудници в лицето на Оперативна програма и ще предложи разновидности. Сред тях е и държавното управление да изкара мандата си без Борисов. Ден по-късно обаче стана ясно, че сходен сюжет не стои на масата на обединението.

В края на предходната седмица пък Борисов разгласи, че е било взето решение за осъществяване на Велико национално заседание. Идеята бе посрещната отрицателно, а през днешния ден се появиха и още по-остри рецензии.

ФрогНюз напомня, че голямото неодобрение избухна откакто прокуратурата нахлу в постройката на Президентството, с цел да арестува чиновници от администрацията.

Безпрецедентния ход бе избран като тъпчене на Конституцията и посегателство върху суверенитета на страната. Всичко това се случи и на фона на акцията на Христо Иванов в парк “Росенец”, който направи несполучлив опит да дебаркира на българския бряг покрай лятната резиденция на Ахмед Доган.

Протестите се разгоряха и на фона на нестихващи кавги във властта - припомняме за изтеклите скандални записи и фотоси.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР