Под засилена охрана и с белезници бяха доведени в залата

...
Под засилена охрана и с белезници бяха доведени в залата
Коментари Харесай

Това са мъжът и жената, обезобразили от бой малко дете в Пловдив

Под засилена защита и с белезници бяха доведени в залата на Пловдивския областен съд мъжът и дамата, които са пребили грубо 5-годишно дете. Деянието е осъществено с особена свирепост.

Двамата са биели и неглижирали в продължение на два месеца малолетното дете, съобщи

Малко по-рано денем а Районна прокуратура-Пловдив ги притегли като за това, че на неустановена дата през месец декември 2023 година, като причинители и в съучастничество, в изискванията на домашно принуждение, са предизвикали на момченцето междинна телесна щета, довела до обезобразяване на главата и разстройство на здравето, както и краткотрайна заплаха за живота.

Предстои магистратите да прегледат ограниченията им за неотклонение. Към момента те се срещат с материалите по делото и се чака в границите на деня да бъде решено дали майката на детето и мъжът, с който съжителства, да останат за непрекъснато в ареста.

Както към този момент съобщихме, до задържането им се стигнало след сигнал, додаден от родственик. На 08 януари 2024 година близка на малолетното дете се срещнала с него и видяла, че на главата му има огромна рана. За случая е уведомила органите на ІV районно управление (на МВР) при ОД на МВР-Пловдив. На детето незабавно е оказана полицейска протекция и със съдействието на отдел „ Закрила на детето “-Пловдив е било изведено от фамилната среда, като му е обезпечена протекция. Два дни по-късно е извършен координационен механизъм в отдел „ Закрила на детето “-Пловдив, на който участвал и прокурор от Районна прокуратура-Пловдив. По негови инструкции казусът неотложно е докладван  в РП-Пловдив.

В хода на следствието са осъществени разпити на очевидци, в това число и разпит в синя стая на потърпевшото дете, оглед на местопрестъпление, при което са конфискувани относими материални доказателства и може да се допуска, че с тях са нанасяни удари по тялото (в региона на главата) на момчето. Извършени са голям брой огледи на материални доказателства, в това число на фотоси, на които са снимани телесни повреди на детето. Назначена е техническа експертиза.

На 12 януари 2024  година двамата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура-Пловдив желае взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.

Очаквайте детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР