Под заплахата за стачки Ryanair заяви, че е готова да

...
Под заплахата за стачки Ryanair заяви, че е готова да
Коментари Харесай

Ryanair прие да преговаря със синдикатите на пилотите

Под опасността за стачки Ryanair съобщи, че е подготвена да допусне за пръв път в историята си синдикати на водачите в компанията в Ирландия, Англия, Германия, Италия и Португалия. Почти по едно и също време с това италианските водачи анулираха стачката си, планувана за петък.

„ За да предотвратим разтърсвания за нашите клиенти в седмицата на Коледа, Ryanair е подготвена да стартира договаряния с Асоциацията на ирландските водачи за съглашение за признаването й като представител на водачите в Ирландия “, съобщи компанията.

Отстъпката бе направена след предизвестието на ирландските водачи, че стартират стачка на 20 декември. Преди това същото направиха немските, към тях се причислиха и португалските водачи.

Синдикатите упорстват за по-добри условия за работа и възнаграждение. Досега най-печелившата европейска самолетна компания отхвърляше да договаря със синдикати на водачите и признаваше единствено с локалните комисии от представители на личния състав.

Първоначално компанията заяви, че ще разгласява на 18 декември изключителни проекти, с цел да избегне разтърсванията и провалените полети за клиентите.

От есента насам бяха анулирани 20 000 полета за интервала сред септември т.г. и март следващата година, само че недоволството на водачите не се успокои, а набъбна още. Пилотите видяха в това признак за разрушение на връзките и част от тях се реалокираха в други компании.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР