Под влиянието на емоциите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи

...
Под влиянието на емоциите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи
Коментари Харесай

От сутрин до обед: повлиян от емоциите, Борисов размисли за ветото на изборните промени

Под въздействието на " страстите " водачът на ГЕРБ Бойко Борисов направи проверка на последното си решение по отношение на промените в Изборния кодекс. Това се случи безусловно в границите на няколко часа. Борисов съобщи сутринта в народен ефир, че в случай че президентът Румен Радев наложи несъгласие на текстовете, прокарани от " Хартиената коалиция " ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, то депутатите му ще го поддържат, а а по обяд се отметна..., откакто издателят на ПИК Недялко Недялков нахлул в партийната централа.

Както Клуб Z писа, през днешния ден Борисов пък " нахлу " по телефона в студиото на Нова тв, където посетител бе депутатката му Деница Сачева. Тя обаче се трансформира от събеседник в просто наблюдаващ на " спаринг среща " сред водача си и водещите Мирослава Иванова и Виктор Николаев. На финала Борисов разгласи, че в случай че Радев наложи несъгласие на промените (с които машината стана " принтер ", а хартията се завърна в огромните секции, б.р.), то депутатите му ще поддържат ветото. Ерго, ГЕРБ ще се отметне от личните си промени, които пришпорваше за разглеждане в комисия и зала на траяли десетки часове съвещания.

По обяд обаче, от уеб страницата ПИК научаваме, че издателят му Недялко Недялков е нахлул в централата на ГЕРБ в така наречен Малко НДК, където заварил водача. Недялков е основател на една подписка, която, става известно, никой не е виждал в цялост, на жители, искащи си хартията в изборния развой. И очевидно е принудил някогашния министър-председател да смени позицията си, тъй като Борисов е представен да споделя:

" Съжалявам, сбърках, поддадох се на страстите, няма да поддържаме президента Радев за Изборния кодекс. Не биваше да споделям такова нещо. Ядосах се ужасно на водещите в Нова телевизия. Разбира се, че няма да апелирам депутатите си. А в този момент като ги събрах, всички те споделиха, че няма да се съобразят с такава молба ", съобщи партийният водач, прочут с честите си указания към националните избраници от партията му, с които те постоянно се преценяват.

На процедура с подписката на Недялков, Соня Колтуклиева, ММА боецът Станислав Недков - Стъки и компания, като мотив на ГЕРБ, бе отворен Изборният кодекс. 

Иначе промените в ИК не са обнародвани в днешния брой на " Държавен вестник ". Едва по-късно Радев ще разгласи ще има ли несъгласие или не. Но " Хартиената коалиция " разполага с гласове, с цел да го преодолее, в случай че наложи такова.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР