Под влияние на серия от средиземноморски циклони, преминаващи през България,

...
Под влияние на серия от средиземноморски циклони, преминаващи през България,
Коментари Харесай

Нов кошмарен обрат с времето до дни, циклон след циклон

Под въздействие на серия от средиземноморски циклони, преминаващи през България, в интервала сред 20 и 28 февруари ще се сътвори забележителна валежна конюнктура от дъжд, а в планините и от сняг, сочат най-актуалните данни на синоптика Имре Дузмат от MeteoBalkans.

Над Средиземно море ще се образува многоцентрова  област на ниско налягане и през нашата страна ще преминат серия от средиземноморски циклони.

Точното систематизиране на преваляванията зависи и от траекторията на циклоните, само че към този миг (дата на прогнозата 16.02) – обилни превалявания от дъжд се чакат над Южна и Западна България. Възможни са и слаби гръмотевични стихии да се образуват над Южна и Югоизточна България.

Към края на месеца (28.02) вятърът в Дунавската низина още веднъж ще се ориентира от северозапад, до краткотрайно мощен, и с него ще прониква по-студен въздух, а с понижението на температурите по високите западни полета дъждът ще се примесва със сняг, само че не се чака основни превалявания от сняг.

Времето в първите дни на март.

Очакваните превалявания по време на средиземноморския циклон на 1 и 3 март ще са в развой на прекъсване и на изолирани места ще превалява слаб дъжд, а над 900-1000 метра и от сняг. Ще бъде прохладно и студено.

Температурите ще се задържат извънредно високи за края на месеца. Очакваните оптимални температури ще са сред 8°C-14°C. Минималните температури ще са сред минус 3°С до плюс 5°С. В котловинните полета и планинските региони ще са по-ниски – до минус 5-6°С. Малко по-високи, по Черноморието – до плюс 5-6°С

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР