Под улиците на Лондон се крие забравено място, което вече

...
Под улиците на Лондон се крие забравено място, което вече
Коментари Харесай

Toва е една от най-красивите изоставени метростанции в света

Под улиците на Лондон се крие забравено място, което към този момент малко на брой познават. Изоставената метростанция Crystal Palace. Заради превъзходната си структура тя припомня повече на черква, в сравнение с гара.

Годината 1851 бележи исторически връх за развиващия се град Лондон. Тогава там се организира Световното ревю - събитие, което носи голяма популярност и на което безчет гости се възхищават на атракции от страни по целия свят. Сред тях е и по този начин нареченият Кристален замък.

Сградата от чугун и стъкло е подобен магнит за посетителите, че е решено тя да бъде изложена за непрекъснато и в повишен тип в Лондон. Това съответствува и с раждането на метрото Crystal Palace. Поради големия поток от гости е належащо метро, ​​за да води хората до техните дестинации. Станцията Crystal Palace Low Level е открита още през 1854 година, както оповестяват на уеб страницата си „ Приятели на метрото на Crystal Palace “. За да се понижи още повече пешеходното разстояние до гледката, през 1865 г.е открита гара High Level.

Отворена на 1 август 1865 година, High Level Station с помпозната си архитектура става синоним на метрото Crystal Palace. Построен за първокласни пасажери на метрото, тя се гордее с 18 мощни колони, които вършат постройката да наподобява съвсем като византийска черква. Станцията High Level има общо четири входа и изхода, с цел да се оправи с големия брой гости на Кристалния замък.

През 1911 година метрото Crystal Palace претърпява един от най-гордите си дни, когато общо 100 000 лондонски деца са поканени в Crystal Palace за церемонията по коронясването на крал Джордж V. Пристигането и заминаването, несъмнено, е с трен през гара High Level.

Още през 1917 година обаче метрото Crystal Palace стартира постепенно да запада. Същата година Първата международна война принуждава града да затвори High Level Station до 1 април 1919 година Окончателният ѝ край настава на 30 ноември 1936 година, когато самият Кристален замък изгаря в пожар. И без атракцията, несъмнено, към този момент няма потребност от съответната метростанция.
       Вижте тази обява в Instagram.                      
Публикация, споделена от Jules Hussey (@brazenproductions)

От 1941- 45 година метрото Crystal Palace възстановява смисъла си на бомбоубежище по време на Втората международна война, което може да предложи заслон на съвсем 200 души. На 20 септември 1954 година High Level Station затваря вечно порти за пасажери. Това обаче напълно не е краят, защото и през идващия интервал има доста гости, в началото най-вече играещи деца и фенове фотографи.

Вандализъм, рейвове и възкресение

Накрая, през ноември 1971 година, входовете и изходите на метрото на Crystal Palace са зазидани. През предходните години е имало нееднократен унищожителен вандализъм, а хората към момента са намирали пътя си в подземните катакомби. През 90-те години High Level Station стана известно място за противозаконни рейвове. През 1996 година групата Chemical Brothers снима част от музикалния си видеоклип " Setting Sun " в наподобяващата на катедрала метростанция.

От септември 1979 година метрото Crystal Palace е публично отворено за искащи в обособени дни. „ Приятелите на метрото на Crystal Palace “ поддържат станцията от 2013 година Тук нормално се организират обиколки за гости няколко пъти в годината, само че сега гарата е затворена за ремонт. След като отвори още веднъж, всеки ще има късмет да види един от неоткритите туристически акценти на Лондон. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР