Под ръководството на Териториално отделение-Сандански при Районна прокуратура-Благоевград се води

...
Под ръководството на Териториално отделение-Сандански при Районна прокуратура-Благоевград се води
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва смъртта на горските служители, загинали при гасенето на пожара край Сандански

Под управлението на Териториално отделение-Сандански при Районна прокуратура-Благоевград се води следствие за причиняване на гибел в резултат на провокиран пожар в горския фонд. Деянието е квалифицирано по член 331, алинея 3, прочие 1, вр. член 330, алинея 1 от Наказателен кодекс, оповестяват от държавното обвиняване.

В хода на подхванатите дейности по формираното досъдебно произвеждане е открито, че на 03.08.2021 година, в региона на планинските села Голешово и Петрово, зародил пожар. Огънят бил овладян, след което на място били изпратени чиновници на Югозападно държавно дружество гр. Благоевград за наблюдаване. Впоследствие пожарът се увеличен.

Следобед на 04.08.2021 година, на горска пътека в местността „ Св. Илия “ в региона на с. Голешово, били открити телата на А.Г. (на 33 години) и В.Д. (на 46 години) - чиновници в горско стопанство. Незабавно бил подаден сигнал. Пристигналите екипи на полицията и незабавна помощ установили гибелта на двамата мъже. Третият потърпевш – 47-годишният С.К., в тежко положение бил превозен за оказване на лекарска помощ. Понастоящем мъжът е признат за лекуване в УМБАЛСМ „ Н.И. Пирогов “.

Мястото на трагичния случай е локализирано и непокътнато. Направен е оглед. Разпитват се очевидци. Предстои да бъдат назначени експертизи. Районът и до момента продължава да бъде рисков, заради което е невероятно осъществяване на спомагателни огледи.

Формирани са екипи от проверяващи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР