Под ръководството на Специализирана прокуратура се проведоха действия по разследването

...
Под ръководството на Специализирана прокуратура се проведоха действия по разследването
Коментари Харесай

Прокуратурата с последни данни за разбитата цигарена фабрика в с. Цалапица

Под управлението на Специализирана прокуратура се организираха дейности по следствието на проведена незаконна група за нелегално произвеждане на цигари и тютюн за пушене в с. Цалапица, Пловдивска област.

При осъществените претърсвания в индустриално хале са открити и конфискувани машини и изцяло съоръжение за обработка и произвеждане на цигари и тютюн за пушене, както и огромно количество подготвена продукция без акцизен бандерол. Пакетиран тютюн за пушене в промишлени количества е открит и в друга стопанска постройка, употребена от групата.

Наказателното произвеждане по случая е формирано с разпореждане на прокурор от Специализирана прокуратура за това, че на територията на страната и в чужбина работи проведена незаконна група, основана за произвеждане, държане и разпространяване на акцизни артикули без бандерол – цигари и тютюн за пушене. Събраните в хода на следствието доказателства сочат, че участниците в групата са произвеждали нелегално цигари от молдовската марка „ Plugarul “.

На 12 октомври 2020 година основният прокурор Иван Гешев и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов посетиха незаконната фабрика в с. Цалапица.

Предстои привличане към наказателна отговорност на лицата, взели участие в незаконното съдружие, оповестиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР