Под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора - Териториално

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора - Териториално
Коментари Харесай

Задържаха мъж за купуване на гласове за изборите в Павел баня

Под управлението на Районна прокуратура – Стара Загора - Териториално поделение – Казанлък е формирано и се организира следствие по досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение срещу политическите права на жителите.

С. И. е притеглен като обвинен за това, че в интервала от 28.06.2021 година до 9.07.2021 година в гр. Павел баня, обл. Стара Загора, провел предлагането на имотна полза, като упълномощил на З.А. да му откри хора /лица, за да бъдат склонени да упражнят изборното си право в интерес на избрана политическа партия против заплащане/, както и да изготви лист на тези лица, съдържащ имената им, за след това, в деня на изборите за Народно заседание на 11.07.2021 година, да упражнят изборното си право, акцентирайки избран номер в бюлетината - закононарушение по член 167, алинея 3 от Наказателния кодекс.

Активната работа по следствието продължава, като досега са осъществени голям брой дейности по следствието – претърсвания и изземване на материални доказателства, разпити на очевидци и приобщаване на писмени доказателства.

С.И. е арестуван за период от 72 часа с оглед внасяне на искане до съда за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража “.

Съдът почете настояването на Районна прокуратура – Стара Загора и одобри, че се касае за висока степен на социална заплаха на закононарушението и на причинителя му, който е осъждан.

Определението на съда не е влезнало в законна мощ и предстои на обжалване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР