Под ръководството на Районна прокуратура – Костинброд, Териториално отделение –

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Костинброд, Териториално отделение –
Коментари Харесай

Води се разследване за противозаконно превозване на мигранти през територията на страната

Под управлението на Районна прокуратура – Костинброд, Териториално поделение – Сливница, се водят дейни дейности по следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 281, алинея 2, т. 1 и т. 5, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, оповестиха от прокуратурата.

Около 08,45 ч. на 23.11.2022 година на автомагистрала " Европа “ е бил локализиран лек автомобил, м. " Шкода “, с полски регистрационен номер. С цел отбягване на пътнотранспортно произшествие чиновниците на Регионална дирекция " Гранична полиция “ – Драгоман са основали организация, вследствие на която са принудили лидера на транспортното средство да напусне автомагистралата. След слизането под моста автомобилът се е озовал в път без излаз. Водачът – полски жител, се опитал да избяга, само че е бил арестуван от органите на реда.

Граничните служители на реда са задържали пътуваща в автомобила гражданка на Полша и 10 лица, отговарящи на профила " незаконни мигранти “, возещи се на задната седалка и в багажника на същото транспортно средство.

Образуваното досъдебно произвеждане е за незаконно подкрепяне на чужденци да минават в страната в нарушаване на закона за имотна полза.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР