Под ръководството на Районна прокуратура – Костинброд се води разследване

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Костинброд се води разследване
Коментари Харесай

Задържаха украинец за трафик на мигранти през България frognews.bg

Под управлението на Районна прокуратура – Костинброд се води следствие за осъществено закононарушение по член 281, алинея 2, т. 1 и т. 5, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс – нелегално подкрепяне на задгранични жители да минават през територията на страната.

Делото е формирано въз основа на отделени материали от досъдебното произвеждане, водено под управлението на Софийска окръжна прокуратура за провокирано пътнотранспортно произшествие.

 

Тогава е било открито, че на 21.08.2022 година, в региона на с. Туден, община Годеч, при пътен случай била породена гибел на лидера на лекотоварен автомобил, превозвал нелегално пребиваващи в страната задгранични жители. Мигрантите влезнали на територията на България без знанието и разрешението на способените управляващи, като целели да стигнат до границата със Сърбия.

 

В хода на следствието е бил открит съизвършител, подпомагал прекосяването на 32 жители от Афганистан и Пакистан в страната - 23-годишният жител на Украйна Р.Т. Той е бил арестуван на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Аерогара Бургас " при опит да напусне страната.

С разпореждане на прокурор в Районна прокуратура – Костинброд Р.Т. е бил притеглен в качеството на обвинен за осъщественото от него закононарушение.

 

Днес, 29.08.2022 година, по искане на държавното обвиняване съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него. Разследването по делото продължава под надзора на Районна прокуратура – Костинброд.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР