Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение –

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение –
Коментари Харесай

Жестока агресия - дядо удари с туба и заля с бензин жена

Под управлението на Районна прокуратура – Благоевград, Териториално поделение – Гоце Делчев, се води следствие по досъдебно произвеждане за причиняване на телесна щета и насила посредством приложимост на мощ в изискванията на домашно принуждение, заплашване и несъблюдение на незабавна заповед за отбрана от домашно принуждение. Престъпните действия са квалифицирани по чл. 131, алинея 1, т. 5а, вр. член 130, алинея 1; по член 143, алинея 3, вр. алинея 1, прочие 3, хип. 1 и по чл. 296, алинея 1, хип. 2 от Наказателен кодекс.

Досъдебното произвеждане е формирано на 03.08.2023 година за това, че на 02.08.2023 година 71-годишният Ф.Б. не извършил заповед за незабавна отбрана от домашно принуждение. Въпреки че бил отхвърлен от жилище на ул. „ Славянска “ в с. Абланица, област Благоевград, той влезнал в него. 

В хода на следствието и въз основа на показанията на разпитаните очевидци са събрани доказателства и за осъществените от него други закононарушения. На 27.07.2023 година обвиненият предизвикал на З.З. телесна щета. Ударил я с туба и я залял с бензин по лицето. Побоят и принуждаването посредством приложимост на мощ и заплашване по отношение на потърпевшата са осъществени в изискванията на домашно принуждение и са предшествани от редовно практикуване на физическо и психическо принуждение от негова страна по отношение на дамата.

С разпореждане на прокурор причинителят на действията Ф.Б. е притеглен в качеството на обвинен и е арестуван за период до 72 часа. Предстои да бъде импортирано в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него. Действията по следствието не престават, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР