Под ръководството на президента Тръмп американските власти започнаха кампания за

...
Под ръководството на президента Тръмп американските власти започнаха кампания за
Коментари Харесай

Удар по Intel и AMD: Китай ще забрани на мобилните си оператори да използват чуждестранни чипове след 2027 година

Под управлението на президента Тръмп американските управляващи започнаха акция за изключване на китайското съоръжение на Huawei и ZTE от националните информационни мрежи освен в Съединени американски щати, само че и в другарски страни. Според The Wall Street Journal, огледалните дейности на китайските управляващи в този момент допускат инструкция към китайските телекомуникационни оператори да отхвърлят да употребяват съставни елементи с задграничен генезис.

Източникът е схванал за това вследствие на информативен бюлетин, който са получили трите най-големи мобилни оператора в Китай.

Сега участниците на локалния пазар имат време до 2027 да заменят основното съоръжение в своите мрежи, което употребява съществени съставни елементи с задграничен генезис.

Очевидно е, че преди всичко ще бъдат наранени доставките на създадени в Съединени американски щати централни процесори, като да вземем за пример артикули на Intel и AMD, които се употребяват като част от базовите станции. Според задграничните медии, през 2022 година на китайските държавни организации и компании с държавно присъединяване е било предложено да се откажат от потреблението на програмен продукт, създаден в чужбина до 2027 година, а през март тази година сходна самодейност е стартирала и в региона на персоналните компютри.

Ако новата информация на WSJ е вярна, идната вълна на „ заменяне на вноса “ в Китай ще засегне процесорите, употребявани в базовите станции и другото телекомуникационно съоръжение в Китай. От телекомуникационните оператори е поискано да разработят проект за заменяне на вноса, годен до 2027 година, както и да инспектират оборудването, с цел да разпознават основните съставни елементи със западно произвеждане.

Тази вест към този момент разтревожи вложителите, защото китайският пазар за Intel през предходната година се оказа най-важният от позиция на приходите. Той обезпечи 27% от общия паричен поток на компанията. Телекомуникационните оператори в Китай ще бъдат принудени да преминат към процесори с китайски дизайн. Преди началото на търговията акциите на Intel поевтиняха с повече от % и половина, до момента в който акциите на AMD поевтиняха съразмерно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР