Под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна и с денонощните

...
Под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна и с денонощните
Коментари Харесай

От полицията извънредно! Задържаха двама за жестокото убийство с брадва край Варна


Под управлението на Окръжната прокуратура във Варна и с денонощните старания на чиновници от ОД на Министерство на вътрешните работи са открити и арестувани причинителите на тежко престъпно действие, оповестяват от пресцентъра на службата. За период до 72 часа с разпореждане на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна в ареста  са 29-годишният Ивелин М. и 27-годишният Ангел П.  от Вълчи дол.

Двамата са привлечени като обвинени за обир, съпроводен с убийството на 59-годишен самотно живеещ мъж във варненското село Войводино. Престъплението по член 199, ал 2, т 2 от Наказателен кодекс се санкционира с отнемане от независимост за период 15-20  години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Тежкото престъпно закононарушение било осъществено на 16 против 17 ноември 2017 година в дома на 59-годишния мъж.  Сигналът бил подаден преди обяд на 17 ноември 2017 година от  съседка. Жената забелязала отворен прозорец на къщата на мъжа. Повикала го по име и откакто той не се обадил, уведомила кмета на селото и полицията. 

Полицейски чиновници, извикани на местопроизществието, направили оглед. При него тялото на самотния мъж било открито вътре в дома му с пострадвания от тъп предмет по тялото, главата и ръцете. Предприети били  незабавно оперативно-издирвателни дейности и под управлението на прокурор -  процесуално-следствени дейности, които довели до разкриването на причинителите.

Двамата младежи са проникнали в дома на 59-годишния мъж с желанието да извършат обир. Те са били усетени от притежателя на парцела, който се е опитал да им окаже опозиция. С това се изясняват и пострадванията по ръцете на жертвата.
Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския областен съд за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение по отношение на причинителите.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР