Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване
Коментари Харесай

Заловиха 6,5 кг марихуана в турски тир на ГКПП Дунав мост 2

Под управлението на Окръжна прокуратура – Видин се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 242, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Вечерта на 07.08.2021 година, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин - Дунав мост 2, митническите чиновници са отклонили за инспекция товарен автомобил, пътуващ от Западна Европа за Турция и Иран. Било е открито, че транспортираната стока – разплодни яйца, дава отговор на показаните документи. В багажа на лидера и в естествените кухини на кабината, митническите чиновници са разкрили пакети, обгърнати в тиксо. Съдържащата се в тях зеленикаво-кафява листна маса е била тествана с полеви наркотест, като е реагирала на марихуана. Общото количество на наркотичното вещество е 6,5 кг, чиято стойност по предварителни данни възлиза на 26 000 лв., оповестяват от прокуратурата.

Водачът на товарния камион – турският жител Н.Й., е бил притеглен към наказателна отговорност за наркотрафик. С разпореждане на наблюдаващия прокурор той е арестуван за период до 72 часа. Предстои да бъде импортирано в съда искане за установяване на мярката му за неотклонение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР