Под ръководството на Окръжна прокуратура–Монтана се водят действия по разследване

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура–Монтана се водят действия по разследване
Коментари Харесай

Съдят четирима мъже за причиняване на смърт вследствие на нанесен побой

Под управлението на Окръжна прокуратура–Монтана се водят дейности по следствие за причиняване на гибел в резултат на съзнателно нанесена телесна щета.

Досъдебното произвеждане в началото е било под надзора на Районна прокуратура–Монтана за закононарушение по член 128, алинея 1 от Наказателен кодекс – причиняване на тежка телесна щета.

Установено е, че към среднощ на 09.08.2022 година, на ул. „ Физкултурна “ в гр. Лом, бил нанесен побой на 47-годишния Г.Ю. Вследствие на породеното му тежко увреждане – раздран далак, потърпевшият умрял.

Разследването по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Монтана, която одобри досъдебното произвеждане по подготвеност. Деянието е квалифицирано по член чл. 124, алинея 1 от Наказателен кодекс.

В хода на събиране на доказателства за авторството на действието е осъществен оглед на местопроизшествието, извършени са разпити на очевидци.

В качеството на обвинени са привлечени четири лица – Г.М., М.М., П.Н. и П.Ш. В съучастничество като причинители те предизвикали гибел по несъобразителност в резултат на съзнателно нанесена тежка телесна щета. За това закононарушение законът планува наказване от 3 до 12 години „ отнемане от независимост “.

С разпореждане на прокурор в Окръжна прокуратура–Монтана те са арестувани за период до 72 час. Предстои да бъде импортирано в съда искане за ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР