Под ръководството на Окръжна прокуратура Бургас служители при ОД на

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура Бургас служители при ОД на
Коментари Харесай

Дружеството-получател на огромното количество кокаин със склад и във Варна!

 Под управлението на Окръжна прокуратура Бургас чиновници при ОД на Министерство на вътрешните работи започнаха следствие по досъдебно произвеждане за държане за разпространяване на почти 76 кг кокаин. Наказателното произвеждане се организира по тази причина, че на 17.08.2019 година, в Бургас, в складово помещение на ул. " Индустриална “, без съответно позволение са държани за разпространяване почти 76 кг кокаин, като наркотичните субстанции са в изключително огромни размери – закононарушение по член 354а, алинея 2, изр. последно, вр. алинея 1, изр. 1, предложение 4 от Наказателен кодекс.

Подробности по случая оповестиха пред медиите на Георги Чинев – Административен началник на Окръжна прокуратура – Бургас и старши комисар Калоян Калоянов – шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи Бургас. Прокурор Чинев заяви, че високорисковото наркотично вещество е било намерено в 4 кашона, които са съставлявали част от пратка, пристигнала на 29.07.2019 година от Еквадор през Италия в пристанище Бургас.

Получател е било българско комерсиално сдружение. Общото количество на получените плодове е 20 626 кашона, разпределени в 19 контейнера. По случая е осъществен оглед на местопрестъпление, извършени са разпити на голям брой очевидци и са назначени физико-химически експертизи на конфискуваното наркотично вещество. Пробата е посочила, че откритото количество вещество реагира на кокаин.

Прокурор Чинев добави, че откритият кокаин е с почти количество от 76 кг. Той заяви, че законът планува наказване " отнемане от независимост “ за период от 5 година до 15 година и " санкция “ в размер от 20 000 лева до 100 000 лева по формираното досъдебно произвеждане за държане за разпространяване на високорисково наркотично вещество в изключително огромни размери.

Старши комисар Калоянов сподели, че опиатите са били сложени в пакети, обгърнати с оловно фолио, което е затруднило визуализацията им при граничния и митнически надзор. Той посочи, че цената на откритото наркотично вещество е над 5 000 000 лв., като следствието по делото ще продължи и на територията на цялата страна, защото комерсиалното дружество-получател в страната ни има сходни хранилища и в София, Варна и Пловдив.

Той добави, че по първични данни чистотата на открития кокаин е извънредно висока. По думите на старши комисар Калоянов наркотично вещество е най-голямото арестувано от ОД на МВР-Бургас, от началото на 2019 година. Присъстващите на срещата с медиите се сплотиха към мнението, че отличното взаимоотношение сред Окръжна прокуратура – Бургас и ОД на МВР-Бургас е разрешило в действен порядък да бъдат осъществени голям брой процесуални дейности по следствие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР