Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване
Коментари Харесай

Води се разследване за опит за контрабанда на голямо количество изделия от жълт и бял метал през ГКПП Дунав мост Видин – Калафат 

Под управлението на Окръжна прокуратура – Видин се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 242, алинея 1, б. „ д “, вр. член 18 от Наказателен кодекс.

Около 6,30 ч. на 19.03.2022 година, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост Видин – Калафат, е била осъществена инспекция на лек автомобил с холандска регистрация, пътуващ от Турция за Холандия.

При в началото осъществения оглед митническите чиновници от отдел „ Борба с наркотрафика “ – Лом в Търговско дружество Митница Русе са разкрили особено построен тайник в пода на транспортното средство. Водачът му – турският жител Т.Х., е съдействал на инспекторите, като е отворил достъпа до тайника посредством особено електронно устройство – хълм контакт в таблото на автомобила. Чрез него са били отключени два механизма, освободили предната седалка и похлупак с брава, инсталиран в пода на колата.

В отворения тайник митническите чиновници са разкрили дребни пакети и кутии с произведения от жълт и бял метал, с общо тегло от 18 097,37 гр. В него е била открита и фактура за закупени в Турция златни бижута на стойност над 700 000 евро.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор Т.Х. е притеглен в качеството на обвинен за опит за контрабанда на артикули и предмети за търговски цели в огромни количества без знанието и разрешението на митниците. Понастоящем той е арестуван за период до 72 часа.

Разследването продължава. Предстои разглеждането от съд
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР