Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване
Коментари Харесай

Разследват контрабандата на голямо количество псевдоефедрин

Под управлението на Окръжна прокуратура – Благоевград се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за нелегално преместване през границата на страната прекурсори за произвеждане на наркотични субстанции.

Действията по следствие са почнали след постъпили материали от Агенция " Митници " за това, че на 09.09.2022 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ", входящо трасе от Гърция към България, в товарна комбинация с български регистрационни номера митническите чиновници са разкрили кашони със стока, съдържаща лекарствен препарат " Rhimozad ". За него не са били показани документи. При осъществени проби е било открито съществуване на веществото псевдоефедрин в таблетките. Общото им количество, разпределено в 154 кашона, е 4 619 990 броя.

Събрани са доказателства, че влекачът и полуремаркето са благосъстоятелност на българска компания. Проверяват се откритите в кабината на транспортното средство документи за контрабандния товар – фактурата, опаковъчния лист (опис на стоката), интернационалната товарителница. Изясняват се обстоятелства, свързани със договорката сред сдруженията, посочени в документите като продавач и покупател.

Към сегашния миг са извършени разпити на очевидци – митническите чиновници и лидера на камиона, приобщени са материални доказателства по делото, изискани са записи от камери за видеонаблюдение. Взети са представителни проби на лекарствения препарат и е назначена физикохимична експертиза.

Псевдоефедринът е прекурсор, употребен за произвеждане на синтетични опиати, заради което предстои на засилен формален надзор с оглед законовите регламенти. Действията по следствието не престават под надзора на прокуратурата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР