Под ръководството на областният управител Надя Донкинска в Областна администрация

...
Под ръководството на областният управител Надя Донкинска в Областна администрация
Коментари Харесай

Областният управител на Враца се срещна с председателите на Общинските съвети

Под управлението на регионалният шеф Надя Донкинска в Областна администрация - Враца беше извършена работна среща сред с ръководителите на общински препоръки от региона.

В срещата взеха присъединяване зам. регионалният шеф Николай Николов,както и екип отадминистрацията. Целта беше да се прегледат настоящи проблеми от взаимоотношението сред Областна администрация и локалните парламенти, свързани с упражнявания от страна на регионалния шеф надзор за правомерност на актовете на общинските препоръки.

„ Считам за извънредно значимо да обсъдим настоящи проблеми и положителни практики, свързани със правомерност на актовете на общинските препоръки, точно при започване на новия Ви управнически мандат, който за част от Вас е надграждане и продължение на започнатото, а за останалите ново начало и опция за взимане на решения в интерес на жителите на общините от региона “, съобщи при започване на срещата регионалният шеф.

Акцентите, които се сложиха от страна на юристите от Областна администрация касаят съществуване на подготвеност на органа, изтъкване на правните и в действителност учредения, претекстове към решението, съблюдаване на откритите процедури и периоди при издаване на подзаконови нормативни актове, както и вярно и законосъобразно ръководство на общинската благосъстоятелност.

От страна на ръководителите на общинските препоръки беше изразено задоволство от извършената среща и убеденост, че положителната взаимна работа ще продължи и в бъдеще.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР