Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано

...
Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа мъжа, намушкал с нож младеж в столичен тролей

Под управлението и надзора на Софийска районна прокуратура е формирано и се води досъдебно произвеждане против мъж заканил се с ликвидиране, оповестиха от пресслужбата на държавното обвиняване.

На 21.06.2021 година, към 16.30 часа в гр. София, ул. „ Г. С. Раковски “, на спирка на площад „ Александър Невски “, в тролейбус, движещ се по линия № 9, обвиненият И.Д. се заканил с ликвидиране на В.К., а след това го наранил с нож в региона на дясното рамо. Същият е направил и непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото - държейки нож в ръката си, гонел В.К. и го заплашвал с ликвидиране, като действието се отличава с изключителна смелост – осъществено е през светлата част на денонощието, в наличието на голям брой жители, които също са били в тролейбуса. Действията на обвинения са довели до прекратяване на придвижването на тролейбуса към идващите спирки по линия № 9.

В хода на следствието са събрани доказателства, че действието е осъществено от И.Д., на 41 години. Изготвено е разпореждане за привличането му към наказателна отговорност на 22.06.2021 година Повдигнати са му обвинявания за осъществени закононарушения по член 144, ал.3, вр. ал.1 от Наказателен кодекс и чл.325, ал.2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс.

Предвид високата социална заплаха на действието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвинения за период до 72 часа.

Престои на 24.06.2021г. да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на делото за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР