Под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура (СГП) се

...
Под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура (СГП) се
Коментари Харесай

Разследват контрабанда на 18 кг марихуана чрез куриерска пратка /снимки/

Под управлението и надзора на Софийска градска прокуратура (СГП) се води следствие по отношение на пренесено през границата на страната от Република Италия в Република България посредством куриерска пратка и без съответно позволение високорисково наркотично вещество – канабис (марихуана), оповестиха от прокуратурата.
Досъдебното произвеждане е формирано на 22.02.2022 година в изискванията на необходимост със съставянето на протокол за първо деяние по следствието, а точно – оглед на местопрестъпление.
Установената и арестувана марихуана е с общо тегло 18,020 кг. Тя била разпределена в две куриерски колета, пътуващи от Италия за Гърция. Пратките били засечени от митнически чиновници на отдел „ Наркотици, оръжия и прекурсори “ в Централно митническо ръководство. На 22.02.2022 година и на 08.03.2022 година чиновниците направили контролни дейности и селектирали директно преминаващи куриерски колета в разпределителен център на огромна куриерска компания в София.
В първия случай пратката представлявала два кашона, слепени един за различен с опаковъчно фолио, във всеки от които имало по пет термично залепени транспарантни полиетиленови плика. Във втория случай била селектирана пратка с единадесет полиетиленови термично запечатани плика. Всички пликове съдържали суха зелена листна маса, наподобяваща съцветия на марихуана и полевите наркотестове реагирали позитивно за съществуването на канабис.
За случаите бил известен старши проверяващ митнически контрольор към Агенция „ Митници “, Търговско дружество Митница София и било формирано досъдебно произвеждане, което било докладвано в СГП.
Към момента се организират взаимни дейни дейности за събиране на материални и други доказателства по планувания в закона ред.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР