Под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Шумен се

...
Под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Шумен се
Коментари Харесай

Задържаха мъж за убийство в село Черноглавци

Под управлението и надзора на Окръжната прокуратура в Шумен се води следствие по отношение на изключително тежко посягане над 70-годишна жена от село Черноглавци, област Шумен. Тя е станала жертва на ликвидиране, осъществено в дома ѝ, евентуално на 8 ноември.

За действието станало известно на 12 ноември, когато дамата била потърсена от свои близки. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Благодарение на бързите и професионални дейности на органите на Министерство на вътрешните работи, създателят на действието е открит и арестуван. А.А. (56 г.), който съжителствал с жертвата, е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6 от Наказателен кодекс - ликвидиране, осъществено с особена свирепост и по непосилен за жертвата метод. Наказанието, което законът планува за това закононарушение, е отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или подобен без подмяна.

По отношение на обвинения, прокурор от Окръжната прокуратура в Шумен е постановил задържане за период до 72 часа с оглед довеждането му в съда за установяване на мярка за неотклонение. Прокуратурата ще упорства за установяване на най-тежката мярка – „ задържане под стража “.

Към сегашния миг са осъществени неотложни следствени дейности, като са разпитани и голям брой очевидци. Събрани са съответните материални доказателства. Назначени са съдебно-медицинска и съдебно-биологична експертизи. Причината за гибелта на дамата са голям брой нанесени ѝ телесни увреждания.

Информация за осъщественото тежко престъпно закононарушение беше оповестена на брифинг през днешния ден от административния началник на Окръжната прокуратура в Шумен Орлин Куздов и шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града ст. комисар Георги Гендов.

Мъжът и дамата са живели дружно от към три години в къща в ромската махала на селото, при тежки битови условия, без ток и вода. Обвиняемият се е занимавал с ремонтни и строителни действия. Той е престъпно проявен, осъждан е за опит за ликвидиране през 2000 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР