Под ръководство на Районна прокуратура – Перник се извършват действия

...
Под ръководство на Районна прокуратура – Перник се извършват действия
Коментари Харесай

Кметът на Перник: Струма е отровена, а водата е с кафяво-оранжев цвят

Под управление на Районна прокуратура – Перник се правят дейности по следствие и други процесуални дейности по формирано досъдебно произвеждане за замърсяване на река Струма.

В резултат на замърсяването е основана заплаха за животните и растенията в нечистия сектор от реката, показват от прокуратурата.

На местопроизшествието е осъществен оглед от екип от проверяващи органи от ОД на Министерство на вътрешните работи – Перник, в хода на който са конфискувани представителни проби от нечистите води за проучване. Предстои назначението на съответните експертизи за определяне на повода за замърсяването на реката. Провеждат се и разпити на очевидци.

" Река Струма бе отровена тази нощ. Държава няма! Сигнализирах незабавно на министъра на околната среда и водите, няма да създадат нищо тази нощ. Евентуално на следващия ден ".

За това сигнализира по-рано през днешния ден кметът на Перник Станислав Владимиров, откакто в обществените мрежи бяха оповестени фотоси с кафяво-оранжев цвят на водата в река Струма.

" Няма държавна институция, която да замери какво тече в реката. И на никой в София не му пука ", акцентира още кметът на Перник.



Припомняме че, това не е първият път, в който реката е очевидно мощно нечиста. 

В началото на август тази година  полицията се самосезира за замърсяване на река Струма в региона на Земен. Тогава стартира следствие след изявления в обществените мрежи за замърсяване и за изплувала мъртва риба. 

През 2019 година също имаше сигнали за замърсяване на реката. След следствие се откри, че замърсителят е воден обект - езеро с оранжев цвят и киселинен темперамент на водите, открит в региона над някогашен металургичен цех.  

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР