Под прякото ръководство на екип от прокурори от Окръжната прокуратура

...
Под прякото ръководство на екип от прокурори от Окръжната прокуратура
Коментари Харесай

Надзирател от варненския затвор е задържан за участие в корупционна схема

Под директното управление на екип от прокурори от Окръжната прокуратура във Варна чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи на 27 август 2018 година е позадържан за присъединяване в корупционна скица контрольор от варненския затвор.

Оказано е подпомагане и от управлението на пандиза във Варна, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

Според събраните по делото доказателства той се е облагодетелствал финансово, с цел да прави дейности по работа, свързани с правното състояние на лишени от независимост. Последните заплащали за идните му дейности посредством парични преводи към трето цивилно лице.

На 28 август 2018 година на инспектора като причинител и неговия съизвършител като помощник са повдигнати обвинявания за закононарушение по член 301, ал.1 от Наказателен кодекс. С разпореждане на наблюдаващите прокурори те са арестувани за период до 72 часа, след което ще се внесе искане във Варненския областен съд за взимане на ограничения за процесуална насила. Разследването продължава.

Заради фактическата и правната си трудност то е предоставено на екип от следователи от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура във Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР