Под процент е спадът на летния туризъм тази година, съобщи

...
Под процент е спадът на летния туризъм тази година, съобщи
Коментари Харесай

Под процент е спадът на чуждестранните посещения от началото на годината

Под % е спадът на летния туризъм тази година, заяви отрасловият министър Николина Ангелкова. Що се отнася до последствията от банкрута на " Томас Кук " тя уточни, че към момента към 2500 - 3000 клиенти на компанията се намират у нас, само че до дни щели да бъдат превозени към родината си. Министър Ангелкова и принцесата на Йордания Дана Фирас участваха в туристически конгрес, отдаден на Дунавското културно съдействие.

 © БГНЕС
Министър Ангелкова съобщи, че досега няма информация за анулирани резервации за отмора на чужденци у нас за в бъдеще, провокирани от банкрута на " Томас Кук ".
Николина Ангелкова - министър на туризма: Нашата работа сега е оптимално фокусирана това, което е имало като резервации на " Томас Кук " да се опитаме да го пренасочим към другите огромни туроператори и да го увеличим.
Министър Ангелкова изясни, че ведомството оказва помощ и на хотелиерите, наранени от банкрута на английския туроператор да заведат групов иск.
Николина Ангелкова - министър на туризма: Но всеки един от засегнатите е този, който би трябвало да се конституира като заемодател. В момента чакаме удостоверение и за срещи със синдиците на " Томас Кук ".
Според министерството, макар проблемите, летният сезон е сполучлив.
Николина Ангелкова - министър на туризма: За месеците от януари до август имаме над 6 800 000 задгранични туристи и единствено 0,6% спад.
По-рано през днешния ден министър Ангелкова и принцесата на Йордания Дана Фирас откриха интернационален конгрес, ориентиран към развиването на културния туризъм.

9 200 000 туристи са посетили България през м.г., като 5 млн. от тях са били единствено по линията на културно- историческото завещание.

Предвижда се България и Йордания да започват взаимна просветителна стратегия за запазване на културното завещание.

Дана Фирас, принцеса на Йордания: Трябва да се откри баланс сред туризма и опазването на културно-историческото наследството още от най-ранна детска възраст. Чрез културата може да се построява еднаквост, тя ни учи да опазваме нашите полезности, тя развива творчеството, тя ни учи на почитание към многообразието.
Предстои отрасловите министерства да уточнят под каква форма просветителната стратегия ще влезе в учебните заведения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР