Под прожекторите в зала Париж-Берси, държейки в ръцете си първия

...
Под прожекторите в зала Париж-Берси, държейки в ръцете си първия
Коментари Харесай

Холгер Руне - пътят към една мечта

Под прожекторите в зала " Париж-Берси ", държейки в ръцете си първия си трофей от Мастърс 1000, Холгер Руне изглеждаше обезпокоен в наличието на носителя на 21 трофеи от Големия шлем и финалист в шампионата Новак Джокович и пред Стефан Едберг, който връчи трофея на датчанина. Едберг има 6 трофея от влиятелната верига.

Титлата на младока обаче не може да бъде оспорена, защото той направи впечатляващо присъединяване в Париж. Мечтаната седмица от Руне приключи с безапелационен триумф против рекордьора по извоювани финали от Големия шлем Новак Джокович, който също така е шесткратен победител в Мастърса във френската столица.

" Ти изцяло заслужаваш тази победа ", съобщи Джокера след финала. " Каква изключителна седмица, не се веселя, че ме победи, само че се веселя за теб ", сподели още огромният първенец. Думи, които смутиха Руне.

Той стана първият състезател от основаването на ATP, който победи петима играчи от топ 10 в един и същи шампионат (с изключение на финалния Мастърс за годината).

Освен това 19-годишният Руне е и най-младият победител в шампионата в Париж след 18-годишния Борис Бекер през 1986 година

След като избави три мачбола против Стан Вавринка в първия кръг, Руне се изправи против Хуберт Хуркач, по-късно мина през Андрей Рубльов на осминафиналите, с цел да стигне до триумфа против номер 1 в света Карлос Алкарас. На полуфиналите го очакваше спечелилият от три поредни шампионата Феликс Оже-Алиасим. Печелейки против него, датчанинът се изправи във финалния дуел против Джокович, където съумя да се наложи в трисетов мач.

*THAT* Djokovic vs Rune rally...

— Tennis TV (@TennisTV)

Руне съумя да запише страховит завършек на сезона. Той игра четвърти следващ край в границите на един месец. В последните си 21 срещи роденият в Копенхаген тенисист не съумя да завоюва единствено две от тях. Той загуби мачовете за купата на шампионатите в София и в Базел, само че завоюва трофея в Стокхолм, а в този момент и в Париж.

В началото на сезона мъчно някой можеше да си показа, че младият датчанин, който заема 103-а позиция в ранглистата ще стигне толкоз високо в края на годината. Той впечатли света на тениса няколко дни след 19-ия си рожден ден в края на април, спечелвайки първата си купа на ATP 250 в Мюнхен.

„ Крайната ми цел е да стана номер 1 в света “, съобщи тогава Руне.

Няколко седмици по-късно той стигна до четвъртфиналите на Ролан Гарос, а единствено два месеца по-рано новият възпитаник на Патрик Муратоглу, който работи с него от октомври, към момента играеше шампионати Чалънджър.

В " Париж-Берси " датчанинът мина втория кръг на Мастърс 1000 за първи път в нежната си кариера. А третата му купа за сезона му разреши да стане първа запаса за заключителния Мастърс на най-хубавите осем в мъжкия тенис в Торино след седмица.

Le parcours complètement fou d`Holger Rune vers son plus grand titre en carrière, terminant avec le maître des lieux.

Le Danois devient le premier joueur de l`histoire à battre 5 TOP 10 sur un seul tournoi (hors ATP Finals).
— Univers Tennis (@UniversTennis)

Руне отхвърли присъединяване във финалния шампионат също в Милано, който събира най-хубавите играчи под 22 години и който стартира на следващия ден, тъй като към този момент не играе в тази категория.

„ Няма подозрение, че Руне е бъдещето на нашия спорт, с Карлос Алкарас и няколко други играчи “, удостовери и самият Новак Джокович преди финалния си мач с датчанина, в който беще надвит.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР