Под ПП 3-ти март най-вероятно се визира . Носител на

...
Под ПП 3-ти март най-вероятно се визира . Носител на
Коментари Харесай

Радев с грижа за развлечението: Весела Лечева запазила марка ПП ...

Под " Политическа партия 3-ти март " най-вероятно се засяга. Носител на марката е някогашната министърка на спорта Весела Лечева, която стана ясно, че към този момент записва и " Движение Трети март ".

Търговската марка „ Движение Трети март “ е получила регистрация от Патентното ведомство на 5.12.2023 година. Документите за нея са подадени още на 4.08.2023 година от Весела Лечева, заяви Таня Найденова, някогашен ръководител на Патентното ведомство по отношение на регистрацията на комерсиалната марка.

 

Любопитен подробност е, че тя е записана в разделите реклама, обучение, образование, забавление и други

.

 

" Проектопартията на президентския лагер дава обещание да бъде същинско шоу! Не е смешка. Марката “ПП 3-ти март ” се оказа записана от Весела Лечева и в раздела за “забавни, вариететни и шоу стратегии ” на патентното ведомство. Адмирации! Най-сетне да забележим малко искреност от тяхна страна ", разяснява депутатът от ПП-ДБ Ивайлов Мирчев във Фейсбук. 

 

Бившият ръководител на Патентното ведомство Таня Найденова изпрати до медиите информация във връзка регистрация на марка, съдържаща наименованието " Трети март ". Тя ползва и копие на Справка за регистрация.

 

Ето и текста на писмото на Найденова:

 

" Нови обстоятелства демонстрират, че госпожа Весела Лечева не е записала само марката " Движение Трети март ". На същата дата е подадена и получена регистрация за втора марка - " Политическа партия 3-ти март ". Абревиатурата Политическа партия най-вероятно се схваща като " Политическа партия ". Едновременното подаване и приемане на близки марки поражда съществени подозрения за това дали изобщо е правена експертиза (каквато е законовата процедура в Патентното ведомство) или е изпълнявана поръчка.

В случая на посочените марки, и формалната, и експертизата всъщност, са завършили за дни. На 31 август 2023 година даже е направена обявата за поръчките. И двете марки са вървели в процедурата в комплект, което е казус в процеса за регистрации. И втората марка по абсурден и афектиран метод за народен празник е записана в раздел от класификатора за занимателни, вариететни и шоу стратегии.

 

Всичко изложено слага няколко въпроса:

 

Какво постанова националният празник да бъде непокътнат и като придвижване, и като политическа партия?

 

Извършена ли е изобщо експертиза всъщност от Патентното ведомство или институцията е изпълнила политическа поръчка.

 

Съмненията за нередности се удостоверяват от обстоятелството, че последната марка, оповестена в Бюлетина на ПВ от 31 август 2023 е марка с дата на подаване 14.08.2023. Казаното постанова незабавни ограничения за отбрана на патентните марки, Кодекса на труда и законите, по които работи Патентното ведомство. Принципал на Патентното ведомство е министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов. Упражнил ли е той задоволителен надзор върху институцията?

Наясно ли е със протичащото се?

 

Кога заявителят Весела Лечева и президентът Румен Радев ще дадат пояснение за нарушаването на Кодекса на труда и на два закона за потреблението на националния празник за техните цели? ".

По думите на Найденова актуалният ръководител на Патентното ведомство Владя Борисова е назначена още на първото съвещание на служебния кабинет на президента Радев през август 2022 година. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР