Под отломките е извадено живо 7-годишно дете При руския ракетен

...
Под отломките е извадено живо 7-годишно дете При руския ракетен
Коментари Харесай

Жертва и ранени при ракетния удар по Киев

Под отломките е извадено живо 7-годишно дете
При съветския ракетен удар против жилищна постройка и детска градина в централната част на Киев през днешния ден е умрял един човек, а петима са били ранени, споделиха украинските управляващи, представени от Ройтерс. Москва ускорява въздушните си набези против Украйна за втори следващ ден.

Пожарникари гасят огъня в мощно потърпевшия девететажен жилищен блок в централния регион Шевченковски, заяви службата за незабавна помощ, отбелязва Българска телеграфна агенция. По колите, паркирани пред постройката, са паднали парчета.

Кметът на Киев Виталий Кличко сподели, че избавителни екипи са извадили от руините живо седемгодишно момиче и в този момент се пробват да спасят и майка му. Той написа в „ Телеграм “, че в постройката към момента има затрупани хора, а някои от избавените към този момент са приети в болница.

Фотограф на Ройтерс е видял огромен кратер от гърмеж на площадка за игра пред частна детска градина, на 400 метра от ударената жилищна постройка. Прозорците на детската градина били изпочупени, а някои от частните гаражи в региона - изцяло унищожени.

Руското министерство на защитата съобщи, че употребява високоточни оръжия, с цел да нанася удари против украинската войска и подготвителни центрове в Черниговска, Житомирска и Лвовска област, явно визирайки офанзивите, за които през днешния ден Украйна заяви.

Към момента няма коментар от съветска страна за днешните удари против Киев. Москва отхвърля обвиняванията, че нападна цивилни.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба прикани водачите от Г-7, които организират тридневна среща на върха, да наложат още наказания против Москва и да дават на Украйна в допълнение тежко въоръжение. Говорител на украинските военновъздушни сили съобщи, че сред четири и шест ракети с огромен обсег са били изстреляни от съветски бомбардировачи, които са се намирали в отдалечената на повече от хиляда километра съветска Астраханска област, която има изход на Каспийско море.

Някои от ракетите са били свалени от украинската противовъздушна защита. 

Поне четири детонации раздрусаха рано тази заран центъра на Киев. Часове по-късно последваха още гърмежи, само че към този момент не се виждат опустошения, поради което се допуска, че атакуващите ракети може да са били свалени.

Началникът на украинската полиция Игор Клименко сподели по националната телевизия, че петима души са били ранени, а по-късно силите на реда оповестиха, че един човек е умрял.

Експлозии са се чули и в град Черкаси в Централна Украйна, сподели губернаторът на региона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР