Под натиска на САЩ и Европейската централна банка, Raiffeisen Bank

...
Под натиска на САЩ и Европейската централна банка, Raiffeisen Bank
Коментари Харесай

Западният натиск принуждава Raiffeisen да обмисля излизане от Русия

Под натиска на Съединени американски щати и Европейската централна банка, Raiffeisen Bank International към този момент обмисля продажба или обособяване на бизнеса си в Русия. Това стана ясно след седмици на рецензии към банковата група. За опцията разкри основният изпълнителен шеф на компанията Йохан Щробл по време на годишното Общо заседание на австрийската банка.

Председателят на Съвета на шефовете Ервин Хамеседер назова критиците на финансовата институция „ морално арогантни “ и ги упрекна в „ черно-бяло морално мислене “. Той сподели също, че множеството западни компании не са напуснали Русия макар многочислените изказвания на компании за излизането от съветския пазар.

Главният изпълнителен шеф Йохан Щробл обаче сподели на срещата, че банката ще преследва възможна продажба или обособяване на съветския си бизнес.

Той добави, че ще продължи да понижава активността си в Русия, до момента в който преследва тези варианти, само че ще резервира част от бизнеса си там, с цел да резервира банковия си лиценз. Той беше подиграван от член на публиката.

Raiffeisen ще преследва вероятни транзакции, които могат да доведат до продажба или обособяване на Raiffeisenbank Russia и нейното деконсолидиране от групата RBI след консултация със съответните органи “, сподели Щробл.

По-рано този месец стана ясно, че Европейската централна банка оказва напън върху RBI да приключи своя печеливш бизнес в Русия.

Натискът идва, откакто почитан американски чиновник по глобите изрази опасения по отношение на бизнеса на RBI в Русия при посещаване във Виена предишния месец.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР