Под наслов Светлината пробива мрака! гражданското сдружение Инициатива Провосъдие за

...
Под наслов Светлината пробива мрака! гражданското сдружение Инициатива Провосъдие за
Коментари Харесай

"Правосъдие за всеки": Елате на протест, защото е важно

Под наслов " Светлината пробива мрака! " гражданското съдружие " Инициатива Провосъдие за всеки " прикани жителите през днешния ден в 18 ч. пред Съдебната палата на следващия марш за правораздаване. Този следващ марш е в навечерието на съвещанието на Висшия правосъден съвет, който на следващия ден ще изслуша и гласоподава за нов основен прокурор с единствен претендент настоящия заместител на Цацаров - Иван Гешев.

Шествието ще премине през площад " Независимост " и ще приключи пред Народното събрание. Този път обръщението към жителите е по-дълго, публикуваме цялостния текст:

Свободни жители,

Предстои решителният ден - денят на истината или денят на позора. Денят, в който ще се дефинира бъдещето ни като страна за дълъг интервал от време. И не толкоз, тъй като това е денят на избора на нов основен прокурор, а най-много тъй като това е денят, в който ще стане ясно дали правосъдната власт ще може да се откачи от примката на мафията и олигархията, дали ще живеем в правова и демократична страна или в сходство на полицейска тирания, облечена в обслужващи червени тоги!

Една роба би трябвало да остане незасегната от тази срамна процедура с единствения претендент и това е съдийската, тъй като Съдът е висшият съдия на Правото и същинският страж на правата ни. Ако позволим да завладяват Съда и да овладеят изцяло Прокуратурата, то заличаваме всичките си очаквания, фантазии и проекти за по-добър живот и европейско бъдеще, като вършим безнадеждни най-малко три генерации - нашето, това на децата и това на внуците ни.

Няма значение дали ще бъде назначен един или различен прокурор с полицейско мислене - Гешев е единствено пионка на олигарсите, които избраха и Цацаров. Има значение да върнем процедурата изначало и да се опитаме да предизвикаме смяна в системата, която създава правообслужване и желае да подчини Съда!

Срамните подиуми, в които всички покупко-продажби, въздействия и зависимости в правосъдната власт лъснаха, а ние ги осветихме символично; в които правораздаването бе стъпкано от националистическо-патреотарски кубинки пред Съдебната палата; членове на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет започнаха да приказват за " разминаване сред правото и чувството за правдивост ", а по-късно желаеха оставката на ръководителя на Върховен касационен съд, който се опита да отбрани съдийската чест и самостоятелност - те би трябвало да бъдат спрени, до момента в който не е станало прекомерно късно! Всичко това има една цел и се концентрира в упования предупреден избор на Иван Гешев за основен прокурор, който очевидно би трябвало да се случи по всевъзможен метод и с всевъзможни средства.

Единственият заслужен глас, който се чува в тази опорочена и срамна процедура, е гражданският глас и този на свободните юристи, по тази причина ние би трябвало да го издигнем още веднъж и мощно в навечерието на избора и в деня на самия избор! Както сподели арбитър Лозан Панов: " Обречени сме да успеем, тъй като заставайки на страната на Правото, ние заставаме на страната на истината, а истината е защитавана свише! "

На 23 октомври Ви чакаме на следващия марш за право и независимост под надпис " Светлината пробива мрака! ". Елате в 18 ч. пред Съдебната палата, с доста светлини!
А на 24 октомври, в деня на вота във Висш съдебен съвет, ще подкрепим като жители митинга на съдружие БОЕЦ от 9.30 ч. пред постройката на Съвета на ул. " Екзарх Йосиф " №12. Вземете си един ден отпуск, тъй като е значимо!
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР