Под наблюдението на Районна прокуратура - Благоевград се води разследване

...
Под наблюдението на Районна прокуратура - Благоевград се води разследване
Коментари Харесай

Детето с 80% изгаряния от Благоевград се е спънало и паднало само в огъня

Под наблюдението на Районна прокуратура - Благоевград се води следствие за осъществено закононарушение за причиняване на междинна телесна щета на малолетно дете, оповестиха от прокуратурата.

 Дете е в тежко положение, откакто беше блъснато от лек автомобил в София Виж още

Вчера към 16:30 часа в полицията в Благоевград е постъпил сигнал от Центъра за незабавна здравна помощ в града за 4-годишно дете с голям брой изгаряния по тялото.

Установеното местопрестъпление на ул. " Липа " в Благоевград е посетено от дежурна оперативна група. Констатирано е, че в парцела има новоизграждаща се пристройка към къща, оповестяват от прокуратурата. Именно там потърпевшото момче, дружно със 7-годишния си брат запалили огън, като употребявали запалка и намиращите се в близост боклуци. По-малкото момче се спънало и паднало в огъня по тил. Брат му се изплашил и извикал майка им, която по това време се намирала в къщата, оповестяват от прокуратурата.

 Оперират в Виж още

Пострадалото дете е превозено за оказване на здравна помощ до болничното заведение в Благоевград. При прегледа е открито, че то е с към 40-50 % изгаряния по тялото. Това е наложило незабавното му настаняване в детско реанимационно поделение в столичната болница " Пирогов ".

Понастоящем положението на 4-годишното момче е тежко, а получените при случая изгаряния основават заплаха за живота на детето, показаха от прокуратурата.

Действията по следствието не престават и към този миг. Установена е стопена пластмасова бутилка със характерна миризма на запалителна течност, открити са и изгорелите облекла на детето. Незабавно е известен орган за протекция на детето на локално равнище - дирекция " Социално подкрепяне ", отдел " Закрила на детето " в Благоевград.

Днес следва осъществяване на дейности с оглед използване на координационен механизъм за отбрана на дете в риск по смисъла на законови регламенти. Проверява се и версията за оставянето на малолетното дете без контрол и задоволително грижа от страна на родителя, което е основало заплаха за неговия живот, показват от прокуратурата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР