Под наблюдението на Районна прокуратура-Благоевград се води разследване за извършено

...
Под наблюдението на Районна прокуратура-Благоевград се води разследване за извършено
Коментари Харесай

Разследват инцидент с пострадало от изгаряния 4-годишно момче

Под наблюдението на Районна прокуратура-Благоевград се води следствие за осъществено закононарушение по член 131, алинея 1, т. 4, вр. член 129, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс – причиняване на междинна телесна щета на малолетно дете.

В 16,30 ч. на 12.01.2023 година в Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи в гр. Благоевград е постъпил сигнал от Центъра за незабавна здравна помощ в града за 4-годишно дете с голям брой изгаряния по тялото.

Установеното местопрестъпление на ул. „ Липа “ в гр. Благоевград е посетено от дежурна оперативна група. Констатирано е, че в парцела има новоизграждаща се пристройка към постройка – къща.

Именно там потърпевшото момче А.С. (на 4 години) дружно с брат си – 7-годишният К.С., запалили огън, като употребявали запалка и намиращите се в близост боклуци.

Малолетният А.С. се спънал и паднал в огъня по тил. Брат му се изплашил и извикал майка им, която по това време се намирала в къщата.

Пострадалото дете е превозено за оказване на здравна помощ до МБАЛ – Благоевград. При прегледа е открито, че то е с към 40-50 % изгаряния по тялото. Това наложи незабавното му настаняване в детско реанимационно поделение в УМБАЛСМ „ Н.И. Пирогов “ в гр.София. Понастоящем положението на А.С. е тежко. Получените при случая изгаряния основават заплаха за живота на детето.

Действията по следствието не престават и към този миг. Установена е стопена пластмасова бутилка със характерна миризма на запалителна течност, открити са и изгорелите облекла на детето.

Незабавно е известен орган за протекция на детето на локално равнище – дирекция „ Социално подкрепяне “, отдел „ Закрила на детето “ гр. Благоевград.

Днес, 13.01.2023 година, следва осъществяване на дейности с оглед използване на координационен механизъм за отбрана на дете в риск по смисъла на законови регламенти.

Проверява се и версията за оставянето на малолетното дете без контрол и задоволително грижа от страна на родителя, което е основало заплаха за неговия живот.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР