Под наблюдението на прокуратурата служители на пожарната, полицията и следователи

...
Под наблюдението на прокуратурата служители на пожарната, полицията и следователи
Коментари Харесай

Продължава разследването на пожара в Благоевград

Под наблюдението на прокуратурата чиновници на пожарната, полицията и следователи правят още един оглед на жилищния блок, в който нощес при пожар починаха трима души, измежду които и притежателят на изцяло изгорелия апартамент. Версията за съзнателно запалване не се изключва.

Шест екипа на пожарната и полицията участваха в избавителните дейности и потушаването на пожара, който изпепели апартамент на седмия етаж от блок №18 в квартал " Струмско-Център “ в Благоевград. С автостълба пожарникарите съумяха да спасят 27 индивида от високите етажи на постройката. Шест деца и двама възрастни бяха настанени в болница със съществено обгазяване. Двете едномесечни бебета-близнации и тяхната майка са превозени към болница " Пирогов ", удостовери бабата на децата Мая Велева, която беше позволена до жилището, с цел да вземе най-необходимите неща.

И през сълзи благодари на пожарникаря, в който разпозна спасителя надецата си:

Полицията удостовери публично, че жертвите на огнения пъкъл са трима - жена на 62 години и двама мъже на 40 и 74 години. Възрастният човек е притежателят на изцяло изгорелия апартамент, открит в жилището си. Съседи разясниха, че самотният мъж самичък е поставил завършек на живота си:

Жилищният блок се охранява от полицията, която позволява за краткоживеещите във входа да вземат най-необходимите неща. 

Разследването напричините за пожара се води под наблюдението на Окръжна прокуратура. От там обявиха, че досъдебното произвеждане е образуванопо член 330, алинея 3 от Наказателния кодекс, който касае " палеж на постройка със обилни материални вреди и последвала гибел, която причинителят не е допускал и не е желал “, оповестява БНР.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР