Под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пловдив започна разследването на

...
Под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пловдив започна разследването на
Коментари Харесай

Синдикати ще следят за правата на работниците след пожара в с. Войводиново

Под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пловдив стартира следствието на пожара, при който изгоря индустриалната база на цех за преправка на месни артикули в село Войводиново. До момента са осъществени огледи, разпитани са очевидци и са конфискувани документи. Назначена е и пожаротехническа, и химическа експертиза. Междувременно от КТ „ Подкрепа " обявиха, че ще наблюдават за правата на служащите, които след пожара ще изгубят работата си.

Войводиново, Марица

По публични данни в опожареното дружество работят 200 души. На среща със чиновниците притежателят на завода Петко Петков е съобщил, че се ангажира работата си да запазят 10% от тях. В писмо до Българска национална телевизия Петков съобщи, че сдружението не завършва активността си. Създаден е спешен щаб, който създава проект за деяние.
Петко Петков, притежател на завода: Голяма част от нашата активност е комерсиална и в този смисъл ще имаме опция да ангажираме част от съществуващия личен състав. Имаме поддръжката на целия отрасъл и доста сътрудници показаха подготвеност да оказват помощ с каквото могат, с цел да продължим.
Според Петков всички чиновници на месодобивното и преработвателно дружество са изразили предпочитание при първа опция да се върнат на работа.
Петко Петков, притежател на завода: Още през вчерашния ден съм заел компания, профилирана в подбора на личен състав, а и аз се наемам персонално, с цел да помогнем на чиновниците да намерят подобаваща работа.
В завода във Войводиново няма синдикална организация. Въпреки това от КТ „ Подкрепа " в Пловдив обявиха, че ще наблюдават целия развой по преустановяване на трудовите контракти с служащите, тъй че те да могат да получат полагащото им се обезщетение от работодателя и след това от бюрата по труда.
Атанас Кръстев, ръководител на КТ „ Подкрепа " - Пловдив: Може би доста от тях имат потребителски заеми, други имат жилищни заеми. Знаем въпреки всичко какво е равнището на приходите в страната.Тук като цяло би трябвало да се приложи хипотезата при всеобщи съкращения, която касае преустановяване на трудови правни отношения на над 50 служащия - такива са условията на закона.
Синдикатите са подготвени изцяло гратис да съветват всеки един от служащите на завода, който се обърне към тях. Включително ще спомага и за намирането на нова работа.
 Около 300 души остават без работа след пожара в месокомбината в с. Войводиново Около 300 души остават без работа след пожара в месокомбината в с. Войводиново
Пожарът в завода за преправка на месо в село Войводиново ще остави без прехранване близо 300 души. В завода няма синдикална организация, само че специалисти о...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР