Под мотото Спортът срещу детската агресия се проведе Държавното

...
Под мотото  Спортът срещу детската агресия се проведе Държавното
Коментари Харесай

Спортът срещу детската агресия в Асеновград

Под мотото „ Спортът против детската експанзия ” се организира Държавното персонално отборно състезание по спортни танци в Асеновград тази събота. Надпреварата бе проведена от Българската федерация по спортни танци, Община Асеновград и КСТ ”Асеновец ” – Асеновград. Спортното събитие бе отдадено и на Световния ден на танца, който се отбелязва на 29-ти април и бе под егидата на кмета на Асеновград доктор Емил Караиванов. Зам. кмета на Асеновград Мария Вълканова насочи приветствен адрес. В рамките на деня се организира още Държавен шампионат по спортни танци, както и съревнование за Купа Асеновград.

В танцовия маратон се включиха над 500 състезатели от цялата страна. В шампионата „ Изгряващи звезди участваха 70 танцови двойки и 135 девойки соло. Клуб по спортни танци „ Асеновец ” бе показан от 6 танцови двойки в другите възрастови групи и класове. В шампионата „ Изгряващи звезди ” До 9 години локалния клуб бе показан от Димитър Георгиев и Ива Калдиева, които се класираха на I-во място на Латиноамерикански танци и на II-во място на Стандартни танци. Танцовата двойка Димитър Самаров –Мануела Аргирова влезе в конкуренцията при 11 годишните. Те завоюваха златните медали в Латиноамериканските и в Стандартните танци В групата на младежите участваха Мариян Каракиев – Радина Нейкова, които се окичиха със сребърни и бронзови медали. Смесената двойка Георги Георгиев (КСТ-Асеновец) и Кристияна Кирякова(КСТ ”Парадайс данс- Пловдив), завоюва златните медали в танцовата борба в клас 18С+С. При девойките соло от асеновградския клуб участваха 15 състезателки. Танцови обединения също премериха сили по време на спортната конкуренция с 16 присъщи, улични и модерни танци. Асеновград бе показан от танцовите обединения на КСТ ”Асеновец ”, „ Индиго ” и Терпсихора ” при НЧ „ Родолюбие – 1873г ”. Те също бяха наградени със статуетки и грамоти според от тяхното класиране. Отборно КСТ ”Асеновец ” се класира на трето място за композиция от Латиноамерикански и Стандартни танци.

Председателят и треньор на клуба Дойка Апостолова показа, че организирането и провеждането на такава спортна самодейност е доста трудоемка работа, лишава доста време и изисква не малко средства. Трудностите са доста, липсва модерна база и квалифицирани фрагменти ”. КСТ ”Асеновец ” означи 38 години от своето основаване. Дойка Апостолова изрече благодарности към локалния бизнес, фенове, родители и другари, които всяка година подкрепят самодейността. Целта е да се покаже, че хубостта на танцовото изкуство може да е чудесно средство за битка с детската експанзия.

Родители на деца, които упражняват спортни танци споделят, че децата им са развили възприятието си на отговорност и са станали по -дисциплинирани. Танците вършат децата по- уверени в себе си, развиват мозъка и тялото им. Танцовият маратон продължи до късно вечерта в събота.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР