Под мъдрото управление на Терзиев, ПП, ДБ и спасителите“ на

...
Под мъдрото управление на Терзиев, ПП, ДБ и спасителите“ на
Коментари Харесай

Контрера: Заради Терзиев, ПП, ДБ и „спасителите“ на София столичният автотранспорт остава без пари дори за заплати!

Под мъдрото ръководство на Терзиев, Политическа партия, Демократична България и „ спасителите “ на София столичният автотранспорт остава без пари даже за заплати. Заради сбърканата рамка за финансиране на градския превоз скоро автобусният превоз ще мине на междуселски написания, а по някои линии го чакайте на високосна година.

Това написа в профила си във Фейсбук общинският консултант и зам.-председател на Комисията по превоз в СОС и заместник-председател на ВМРО Карлос Контрера. Той предходната година подава сигнали, че рецесията в превоза на София се задълбочава, само че от новата администрация на общината не взимат никакви ограничения.

Каква е картината сега:

„ Автотранспортът има да получава над 10 млн. лева до м. август 2024 година от Столична община, само че Терзиев не му ги заплаща. Оправданието - страната не превела пари. А какво направиха да се реши казуса - нищо и половина! Когато февруари-март предупреждавах, че по този начин ще стане, всякакви розово-лилави общинарчета ми се смееха. Когато предложих да променим параметрите, да увеличим общинското финансиране, с цел да има буфер, тъй като парите за обезщетения от страната не са сигурни - отново ми се смееха. Предложих да завишим и приходите на ЦГМ от карти и билети - смях. Сега ги чувам, че се хвалят с преизпълнение навръх тези доходи, за което нямат заслуга. Отхвърлиха ми предложенията безочливо и надменно. Сега общината е в обстановка да не може да заплати и по-малкото. Предупреждавах, че по този начин ще стане, съвещанията са обществени и може да се чуе кой какво е споделил на полемиката. Може да се види по какъв начин един „ разбирач “ от „ Демократична България “ подсигурява, че всичко ще е тъкмо. Ама не е! “, изяснява зам.-председателят на транспортната комисия в СОС.

От изброените проблеми Контрера прави констатацията, че към днешна дата сме в обстановка автотранспортът да няма пари за задатък на служащите и чиновниците, да няма пари да си заплати отговорностите за Данък добавена стойност, да няма пари да си заплати лизингите, горивото.

„ В същото време има да взема 10 млн. лева от Столична община, които Терзиев не заплаща. Абсурд не, ами парадокс на квадрат! “, гневи се още Контрера.

Прилагаме и цялостния текст на позицията, оповестена в страницата му във Facebook.

Под мъдрото ръководство на Терзиев, Политическа партия, Демократична България и спасителите на София столичният автотранспорт остава без пари даже за заплати. Заради сбърканата рамка за финансиране на градския превоз скоро автобусният превоз ще мине на междуселски написания, а по някои линии го чакайте на високосна година.

Каква е картината сега. Автотранспортът има да получава над 10 млн. лева до м. август 2024 година от Столична община, само че Терзиев не му ги заплаща. Оправданието - страната не превела пари. А какво направиха да се реши казуса - нищо и половина! Когато февруари-март предупреждавах, че по този начин ще стане, всякакви розово-лилави общинарчета ми се смееха. Когато предложих да променим параметрите, да увеличим общинското финансиране, с цел да има буфер, тъй като парите за обезщетения от страната не са сигурни - отново ми се смееха. Предложих да завишим и приходите на ЦГМ от карти и билети - смях. Сега ги чувам, че се хвалят с преизпълнение навръх тези доходи, за което нямат заслуга. Отхвърлиха ми предложенията безочливо и надменно. Сега общината е в обстановка да не може да заплати и по-малкото. Предупреждавах, че по този начин ще стане, съвещанията са обществени и може да се чуе кой какво е споделил на полемиката. Може да се види по какъв начин един „ разбирач “ от „ Демократична България “ подсигурява, че всичко ще е тъкмо. Ама не е!

Към днешна дата сме в обстановка автотранспортът да няма пари за задатък на служащите и чиновниците, да няма пари да си заплати отговорностите за Данък добавена стойност, да няма пари да си заплати лизингите, горивото. В същото време има да взема 10 млн. лева от Столична община, които Терзиев не заплаща. Абсурд не, ами парадокс на квадрат!

Кой и за какво унищожава столичния градски превоз? Отговорът е елементарен - новодомците на Московска 33 от нелепост, дебелоглав и несръчност. „ Разбирачът “ от „ Спаси София “ Зографски в мое неявяване на транспортна комисия приказвал нелепости и по мой адрес. Той ще понесе ли отговорност за тия изчезнали 10 млн. лева, за неплатените отговорности и за целия батак? Той ли ще заплати тия 10 млн. лева? Той ли ще заплати от джоба си задатъците на работещите в предприятието? Питам обществено! Предупредих още февруари-март, че ще сме в тази обстановка! Терзиев знае от август, че страната не е разплатила близо 28 млн. лева Какви ограничения предприе с изключение на да плаче като вдовица? Само с медийни изявленията не става! Можеше да приготвят отчет за мостово финансиране, можеше - но не са! Можеше да внесат отчет за актуализация на финансовата рамка, но не са. Само приказки, лакърдии и обещания. Е, в този момент я втасахме.

Скоро ще ги гоним с тоягите, но доста скоро!

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР