Под лекарско наблюдение в столична болница заради сърдечни проблеми е

...
Под лекарско наблюдение в столична болница заради сърдечни проблеми е
Коментари Харесай

Патриарх Неофит е в болница: Подобрявам се!

 Под лекарско наблюдаване в столична болница поради сърдечни проблеми е патриарх Неофит, написа.

За благополучие здравословното му положение се усъвършенства, като за положителната новина той е известил по телефона свои близки хора. Медиците са предложили на Неофит да остане в лечебното заведение, до момента в който не се възвърне изцяло.

Патриархът е прекарал последните седмици в болничното заведение и е бил в интензивно поделение, до момента в който положението му се стабилизира. Проблемите със сърцето мъчат от дълго време 75-годишния нравствен лидер.

Обмисля се опцията патриархът да възглави празничната великденска работа в патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ", в случай че се възвърне изцяло и се усеща пълностоен и в положително разположение на духа и тялото.

Информация за здравословното му положение се появиха в първия ден от живота на новия 45-и парламент, където Неофит не отиде, с цел да участва на откриването му.

" Светейшият патриарх, както всеки човек на неговата възраст, измъчен от хронични болести, които от време на време се обострят, е желателно да бъде проследяван в болнична конюнктура, заради което той постъпи за годишни проучвания и лекуване в болница ", оповестиха тогава в публично известие от Светия синод и подчертаха, че пробата на патриарха за COVID-19 е негативен. 

През 2018-а патриархът бе признат в реанимацията на същата елитна болница в столицата поради признаци на хроничното му заболяване. 4 години по-рано патриархът претърпя сърдечна интервенция, а по-късно е бил на рехабилитация в санаториум в Банкя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР