Под домашна карантина в Шуменско са 31 души. Чакат се

...
Под домашна карантина в Шуменско са 31 души. Чакат се
Коментари Харесай

Проби за коронавирус са изпратени на 7 пациенти в МБАЛ - Шумен

Под домашна карантина в Шуменско са 31 души. Чакат се и резултатите от пробите за ковид на седем пациенти, настанени в болничното заведение в регионалния град. Това бе обявено на брифинг, след съвещание на Областния спешен щаб, образуван за съгласуваност и противопоставяне на разпространяването на болестта ковид в района.

Изпратените проби за ковид са на шест пациенти, настанени в МБАЛ-Шумен, главно с пневмонии, при които болестта протича по-сериозно. За проучване е изпратена и проба, взета от завърнал се от пътешестване в Европа водач, който е изолиран тази заран в "Инфекциозно поделение ", означи шефът на болничното заведение доктор Димитър Костов, представен от Българска телеграфна агенция.

Четири проби от пациенти в разградската болница са изпратени за проучване за ковид

Забраняват се всички публични културни мероприятия навън и закрито в региона, а спортните събития ще би трябвало да се организират без аудитория. Това са част от ограниченията, признати на днешното съвещание на Щаба - за противопоставяне на разпространяването на ковид в района.

Заболелите от остри респираторни болести и грип в Шуменско понижават. За интервала от 2 до 8 март болните са 146 на 10 000 души от популацията, по отношение на 194 на 10 000 през миналата седмица, заяви шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Пепа Калоянова.

Мъж в Пазарджик е със подозрения за коронавирус
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР