Под 10% от жилищата у нас са застраховани и това

...
Под 10% от жилищата у нас са застраховани и това
Коментари Харесай

Под 10% от жилищата у нас са застраховани

Под 10% от жилищата у нас са застраховани и това съставлява сериозен проблем както на самостоятелно, по този начин и на публично равнище, предизвестяват от Асоциацията на българските застрахователи/АБЗ/.

" В случай на естествено злополучие стотици семейства могат да понесат тежки загуби, а няма различен механизъм, с изключение на застраховането, който да подкрепи възобновяване от вредите ", показват от организацията. Това е и мотивът АБЗ да стартира осведомителна акция с фокус върху имущественото обезпечаване " Застраховка на дома: Запази своя свят ".

Основите акценти са сложени върху практическите аспекти, свързани с избора на подобаваща за самостоятелната обстановка имуществена застраховка и обявление на вреди.

" Поредната осведомителна акция на АБЗ неслучайно слага на фокус имуществено обезпечаване. Природните бедствия зачестяват - в международен мащаб икономическите загуби от естествени бедствия като наводнения, урагани, градушки и суша са нарастнали над 15-20 пъти спрямо тези преди 50 години. У нас единствено за последната година се случиха няколко тежки наводнения и други бедствия. Реалност са и други неподходящи събития, които могат да увредят собствеността ни. С акцията предоставяме потребна за хората информация за имуществените застраховки и обясняваме защитната им роля им за персоналното ни богатство. “,  посочи Константин Велев, ръководител на АБЗ.

По думите му акцията цели да обясни нуждата и изгодите от имуществените застраховки като инструмент за обезпечаване на финансова и житейска непоклатимост. 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР